Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 6:1Třinec rozstřílel Olomouc, hattrickem se zaskvěl Plíhal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hrňa 0 : 1
6. Kreps 1 : 1
8. Irgl 2 : 1
32. Adamský 3 : 1
33. Plíhal 4 : 1
43. Plíhal 5 : 1
52. Plíhal 6 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince si ve druhém kole extraligy pohráli s Olomoucí a po vítězství 6:1 jsou v nové sezóně zatím stoprocentně úspěšní. Nováček se sice ve Werk Aréně uvedl bleskurychlým gólem bývalého třineckého útočníka Erika Hrni již ze třinácté sekundy, pak už ale na ledě vládli Oceláři. Čistým hattrickem pojistil výhru Tomáš Plíhal, po třech bodech si připsaly i další letní posily Kamil Kreps se Zbyňkem Irglem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva olomoucký Pavel Skrbek a třinecký Martin Adamský.

Článek

Kdo čekal ustrašeného nováčka, v prvních minutách nevycházel z údivu. Favorita už po třinácti sekundách šokoval Hrňa, který za Hrubce doklepl Lašovu bombu doraženou od tyče. Hanáci odehráli úvod odvážně, s aktivním forčekinkem a ve druhé minutě nebyl vůbec daleko druhého gólu Dlouhý, který po brejku dva na jednoho ale trefil jen Hrubce.

Nováčka vrátil za zem v šesté minutě Kreps, který těsně před Vošvrdou tečoval v přesilovce Kleslovu střelu od modré čáry a zaznamenal svůj první extraligový gól. Domácí pak soupeře zmáčkli. Skóre během 137 sekund otočil Irgl, který byl nejdřív u vyraženého puku a bekhendem ho zasunul za Vošvrdu. Adamský se vzápětí protáhl v oslabení do další šance, ale zblízka brankáře neprostřelil.

Třinec měl do konce první části navrch, ale nakonec málem inkasoval. Houdek v půlminutové přesilovce pět na tři rozezvonil horní tyčku. Oslabení a přestávka přerušily třineckou převahu a Olomouc do půlky zápasu znovu s favoritem držela krok. Jergl se v 30. minutě šikovnou stahovačkou dostal sám před Hrubce, ale netrefil bránu.

Domácí pak dalšími slepenými góly utkání definitivně zlomili. Elitní formace rychlou kombinací připravila třetí trefu Adamskému a o 93 sekund později se při signalizovaném trestu neohroženě vrhl před branku Plíhal a doslova puk dotlačil za Vošvrdu počtvrté. Také on se dočkal ve druhém extraligovém startu první branky v nejvyšší soutěži.

Jen u toho ale zdaleka neskončil. Třinec pak opustily obavy o výsledek a zbytek utkání dohrál v pohodě. Plíhal ukázal, že je mu vlastní i chytrost. Olomouckému bekovi ve 43. minutě sebral puk před nosem a z otočky vymetl horní růžek. Nakonec z toho byl klasický hattrick, když mu v přesilovce Irgl s Rothem naservírovali puk před odkrytou branku.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Branky: 6. Kreps (Klesla, Roth), 8. Irgl (Adamský, Polanský), 32. Adamský (Polanský, Irgl), 33. Plíhal (Kreps), 43. Plíhal (Orsava, Kreps), 52. Plíhal (Irgl, Roth) - 1. Hrňa (Laš, Patera). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. Diváci: 5032.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Nosek, L. Doudera - Kreps, Plíhal, Matuš - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Žejdl, Orsava - Dravecký, Kindl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Majeský, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, od 21. navíc Rašner - Hrňa, Patera, Laš - Matai, Cibák, Švaňhal - Rác, Marosz, R. Dlouhý - Kucharczyk, Jergl. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: