Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 3:4Roman zařídil dvěma góly výhru Vítkovic v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Němec 0 : 1
13. Hruška 1 : 1
32. Roman 1 : 2
35. Roman 1 : 3
36. Tomeček 2 : 3
37. Svačina 2 : 4
42. Balán 3 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů podlehli ve 2. kole extraligy Vítkovicím 3:4 a zůstávají zatím v sezóně bez zisku. Ostravané naopak poprvé bodovali a dvěma góly a jednou asistencí se na tom podílel útočník Ondřej Roman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Vítkovic.

Článek

Oba týmy po prohře v úvodním kole zamíchaly složením formací. První nebezpečnou střelu na soupeřovu branku sice vyslal domácí David Hruška, ale vzápětí se radovaly Vítkovice. Po 75 vteřinách hry překvapil Závorku z úlu Němec. Vedení povzbuzení hosté byli aktivnější a přímočařejší. Tlak hostí zbrzdilo až první vyloučení, ale Dudovu příležitost zlikvidoval Dolejš.

Zíbovo vyloučení už domácí potrestali. Po Dudově nahrávce zpoza branky se trefil David Hruška, který tím prolomil 73 minut trvající čekání Energie na první branku v letošní sezóně. Po první třetině mohli nakonec odejít do kabin spokojenější hosté, ale Huna v 19. minutě z bezprostřední blízkosti trefil pouze tyč Závorkovy branky.

Druhé dějství začali opět aktivněji hosté ze severu Moravy. Olesz bekhendovou střelou ještě Závorku nepřekonal. Ve 32. minutě se Vandas po návratu z trestné lavice hned zapojil do útočné akce, kterou po Svačinově přihrávce zakončil z mezikruží Roman. Ten se ze stejného místa trefil i o tři minuty později při vyloučení Davida Hrušky.

Ve 36. minutě vrátil naději domácím Vojtěch Tomeček, který se zmocnil odraženého puku a snížil stav na jednobrankový rozdíl. Gólovou pětiminutovku zakončil Svačina, který zůstal ve 37. minutě zcela osamocený před domácí svatyní. Závorku v karlovarské brance vystřídal Habal.

Balánovo snížení ve 42. minutě vlilo hráčům z lázeňského města novou krev do žil. Při půlminutové hře čtyř proti třem se ve 49. minutě do obrovské šance dostali Duda s Davidem Hruškou, ale pozorný Dolejš byl připraven. Když domácím pět minut před koncem nevyšla kombinace po ose Duda, Hruška, Harant a v posledních dvou minutách přesilová hra ještě umocněná v závěru o power play, mohli se z vítězství definitivně radovat hosté.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
Branky: 13. D. Hruška (Duda), 36. V. Tomeček (Heizer, Skuhravý), 42. Balán (D. Hruška) - 2. E. Němec (J. Káňa), 32. Roman (Svačina, Vandas), 35. Roman (Svačina, Huna), 37. Svačina (Zíb, Roman). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 3040.
Karlovy Vary: Závorka (37. Habal) - Harant, Sičák, Šmach, Redlihs, Kvapil, Deyl - Duda, Kverka ml., Štals - D. Hruška, Balán, Vachovec - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Koblasa, R. Hruška, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Vítkovice: Dolejš - Šenkeřík, Stehlík, Štencel, Klok, Zíb, Kovář, Čerešňák - Olesz, Burger, Húževka - J. Káňa, E. Němec, Szturc - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, P. Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: