Hlavní obsah

Slavia - Liberec 3:2Slavia vyhrála i druhý duel, přestože dohrávala jen s pěti obránci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Vampola 0 : 1
12. Poletín 1 : 1
15. Bednář 2 : 1
35. Valach 3 : 1
36. Šimek 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Slavie porazili ve druhém kole extraligy Liberec 3:2 a připsali si druhé vítězství v sezóně. Liberec naopak na první bodový zisk stále čeká. Domácí se vyrovnali i s tím, že většinu utkání odehráli po vyloučení Davida Šticha jen na pět obránců.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Liberce Petr Vampola střílí gól. V brance Slavie Dominik Furch.

Článek

V brance Bílých Tygrů dostal po páteční porážce s Brnem místo Lašáka přednost Schwarz, stejně jako jeho protějšek Furch ale dlouho sledoval vyrovnaný zápas bez větších šancí. Až v sedmé minutě nechala obrana domácích zcela volného Vampolu před Furchem a liberecký útočník si s nabídnutou šancí jistě poradil.

Inkasovaný gól ale Slavii nabudil a podařilo se ji zápas otočit. S Weissmannovým pokusem si Schwarz ještě poradil, přečkal i první přesilovku Pražanů v zápase, ale ve 12. minutě už byl krátký na Poletínovu dorážku. Domácí pokračovali v aktivitě a v 15. minutě po gólu kapitána Bednáře už vedli.

Následně ale dostal domácí Štich pětiminutový trest za naražení na hrazení a duel pro něj předčasně skončil. Navíc dostal trest ve hře, takže bude Slavii chybět i v dalším kole. A vzhledem k tomu, že Pražané šli do utkání jen s šesti beky, museli zápas dohrávat jen na na pět obránců.

Dlouhé oslabení však i díky pozornému Furchovi přečkali a hosté se neprosadili ani z řady šancí po srovnání počtu hráčů na ledě. Ve 34. minutě pak byl vyloučen Urban a Slavia soupeři předvedla, jak se má hrát početní výhoda. Od modré čáry se prosadil tvrdě a přesně střílející Valach.

Liberci se však rychle podařilo vstřelit kontaktní gól, ve 26. minutě při hře čtyři na čtyři snížil na 2:3 svou první extraligovou trefou obránce Šimek. Severočeši se následně tlačili za vyrovnáním, překonat Furcha potřetí se jim ale nepodařilo. Ve 46. minutě mohl Slavii uklidnit Vas, osamocený před Schwarzem se ale neprosadil. Mrzet ho to ale nemuselo, domácí i přes power play soupeře v závěru domácí premiéru zvládli.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Branky: 12. Poletín (Klhůfek, Tomek), 15. Bednář (Vlasák), 35. Valach (Stránský, Sklenář) - 7. Vampola (J. Vlach, Urban), 36. Šimek (Škoula, Krenželok). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4, navíc Štich (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3163.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Štich, Knot - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Vas, Sklenář - M. Čermák, Weissmann, J. Doležal - Tomek, Klhůfek, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Liberec: Schwarz - Škoula, Šimek, Gřegořek, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Bartek, Bulík, Krenželok - Urban, Vampola, J. Vlach - Valský, Filippi, Bulíř - Kica, K. Jass. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: