Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 3:4Mladá Boleslav podlehla v domácí premiéře Pardubicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. P. Sýkora 0 : 1
8. Broš 1 : 1
22. Pabiška 2 : 1
23. Starý 2 : 2
26. Gregorc 2 : 3
47. Benák 2 : 4
56. Vrbata 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli ve druhém kole extraligy Pardubicím 3:4 a v domácí premiéře po návratu do nejvyšší soutěže nedokázali navázat na páteční výhru na ledě mistrovského Zlína. Východočeši si naopak před vyprodaným stadiónem připsali první body v sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva útočník Pardubic Tomáš Zohorna, mladoboleslavský obránce Matěj Stříteský a brankář David Rittich.

Článek

Nováček extraligy zahájil svůj první domácí zápas ve velkém tempu, ale brzy musel dotahovat. Po Píšově nahození od modré čáry Sýkora v páté minutě zblízka dorazil puk za Ritticha. Domácí pak nevyužili přesilovku, ale krátce po skončení trestu Kočího boleslavský Broš ujel pardubické obraně a únik zakončil mezi betony Kristana. Pardubický gólman v dalším průběhu první třetiny vytáhl reflexivní zákrok proti Čermákovi, před boleslavskou bránou hrozil hlavně Starý.

Brzy po začátku druhé třetiny se blýskl krásným individuálním průnikem téměř přes celé hřiště domácí kapitán Výborný, z jehož práce těžil před bránou důrazný Pabiška. Boleslavské vedení 2:1 však trvalo jen 48 vteřin, na konci povedené pardubické kombinace Kolář přihrál volnému Starému, který se z levého kruhu trefil přesně k tyči. Starý, jenž na jaře pomohl domácím k návratu do extraligy, měl podíl i na pardubickém gólu na 3:2. Po jeho přihrávce se prosadil obránce Gregorc.

Středočeši ztratili rytmus hry, už nebyli tak dominantní a v polovině zápasu se jim nepovedla ani přesilovka, při které měl naopak největší šanci pardubický Zohorna. Po chybě domácího Robara ujížděl sám na bránu, ale jeho sólo těsně před brankářem čistě zastavil vracející se Klimenta. Těsně před koncem druhé třetiny při další početní výhodě mohl vyrovnat Broš, ale z pravého kruhu přestřelil.

Hosté si zahráli přesilovku poprvé až v 46. minutě, ale po 24 vteřinách se jejich výhoda zdvojnásobila a početní výhodu pět na tři proměnil Benák trefou z pravého kruhu. Necelých pět minut před koncem základní hrací doby vrátil domácím naději Vrbata, který při přesilovce střelou z hranice kruhů snížil na 3:4, ale závěrečná hra bez gólmana už Mladé Boleslavi k bodům nepomohla.

2. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky: 8. Broš (Mikulík, Stříteský), 22. Pabiška (D. Výborný, M. Hruška), 56. Vrbata (Pabiška) - 5. P. Sýkora (Píša), 23. Starý (Kolář, Kočí), 26. Gregorc (Starý, M. Špaček), 47. Benák (T. Zohorna) . Rozhodčí: Fraňo, Smitka - Kis, Lučan. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 4200.
Mladá Boleslav: Rittich - Kučný, Stříteský, Robar, M. Hruška, Trška, Žabka, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - Pabiška, D. Výborný, Pacovský - Lenc, Musil, Hyka - Bárta, Vrbata, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Benák, Ščotka, Gregorc, Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Nahodil - Radil, Marcinko, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Moučka, Cetkovský, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice