Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 2:3 SNPlzeň má první bod v sezóně, ale na nájezdy vyhrál Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kubalík 1 : 0
27. Ručinský 1 : 1
33. Mozík 2 : 1
59. Lukeš 2 : 2
0. Hanzl (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně prohráli ve druhém extraligovém kole při domácí premiéře v nové sezóně s Litvínovem 2:3 po samostatných nájezdech. Plzeň si připsala na konto první bod, ale sahala po třech, neboť hosté zachraňovali zápas vyrovnáním útočníka Františka Lukeše 74 vteřin před koncem základní hrací doby. O jejich druhé výhře v ročníku pak rozhodl forvard Robin Hanzl.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Dominik Kubalík z Plzně, autor prvního gólu proti Litvínovu.

Článek

Po slavnostním úvodu, při němž klubový šéf Martin Straka a Jaroslav Špaček rozšířili počet těch, kteří mají v Plzni pod stropem haly vyvěšený svůj dres, na sedm, začal hodně tuhý boj o extraligové body.

Litvínov měl brzy k dispozici přesilovku, Piroš v ní ale proti Machovskému pálil pouze do lapačky. Vniveč přišla i početní výhoda domácích, ale v končící 14. minutě se prosmýkl zadními řadami Severočechů Kubalík a s trochou štěstí překonal Francouze. Asistenci si připsal i brankář Machovský. V další přesilovce Plzně zakončoval těsně mimo Balej.

Hosté si i ve druhé třetině často vypomáhali fauly, na konci 27. minuty jim to ale paradoxně vyneslo vyrovnání. Veterán Ručinský se sice ocitl u podélného hrazení zcela sám v útočném pásmu, proti bohorovně bránícím domácím se pokusil protlačit k bráně a byl z toho nádherný gól na 1:1. Po polovině utkání vychytal Francouz přesilovkou možnost Tomáše Sýkory.

Mezi hříšníky se pak zapsal ve 31. minutě i Sklenička, ten ale mohl zpět do hry nedobrovolně o něco dříve. Simon sice svou šanci neproměnil, ale poté dostal nabito mezi kruhy obránce Mozík a s přehledem vrátil vedení na stranu Indiánů. Lukeš na druhé straně vychytal Machovský a udržel těsné vedení na straně domácích i do třetího dějství.

Plzeňský gólman se v něm vyznamenal proti Majdanovi, na začátku 54. minuty pak nabídl Vervě šanci na vyrovnání faulující Lev, Machovský byl ovšem znovu připravený a počet hráčů na ledě následně vyrovnal zbytečným útočným faulem Jánský. Jenže 114 sekund před vypršením základní hrací doby se provinil proti pravidlům Tomáš Sýkora, Litvínov sáhl k power play a po 40 vteřinách vyrovnal úspěšně dorážející Lukeš.

Prodloužení rozhodující trefu nepřineslo a došlo na nájezdy. Pletka otevřel skóre chytře mezi betony, jenže pak už se prosadili pouze litvínovští Hübl s Hanzlem.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:3 po SN (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 14. Kubalík (Michel, Machovský), 33. Mozík (Balej, Pletka) - 27. Ručinský (Hanzl), 59. Lukeš (Ručinský), rozhodující sam. nájezd Hanzl. Rozhodčí: Pavlovič, Souček - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:8, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7908.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Beran - M. Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora - Schleiss, Michel, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a Špaček.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Sklenička, Zeman, Pavelka, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: