Hlavní obsah

Fanoušci, kteří zbili zlínské příznivce, špiní jméno Komety, čílí se vedení klubu

Brno

Distancovat se od fanoušků, kteří fyzicky napadli zlínské příznivce po nedělním utkání hokejové extraligy, se rozhodla Kometa Brno. Vedení brněnského týmu k tomu přivedl mail, který napadení zlínští fanoušci do klubu zaslali. Představitelé klubu se však domnívají, že agresory nebyli fanoušci jejich týmu, ti prý byli taktéž napadeni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vedení Komety Brno se domnívá, že zlínské příznivce jejich fanoušci nenapadli.

Článek

K incidentu došlo v neděli po nedohraném zápase mezi Kometou a Zlínem, duel byl přerušen a vzápětí ukončen z technických důvodů. Zlínští fandové byli napadeni mimo oficiální parkoviště, které má Kometa zarezervované právě pro extraligové zápasy. „Přestože jsme o incidentu nebyli informováni oficiální cestou, považujeme za nutné se k celé situaci vyjádřit, neboť špiní dobré jméno brněnského hokejového klubu," píše se na oficiálních stránkách brněnského týmu.

„Vedení hokejového klubu Kometa Brno jednání lidí, kteří napadli po nedělním extraligovém zápase fanoušky hokejového klubu PSG Zlín, odsuzuje a zcela se distancuje od jejich chování. Mrzí nás, že k takové situaci došlo a napadeným tito vandalové zapříčinili kromě materiální škody také újmu na psychice. Pevně věříme, že se nejednalo o fanoušky Komety, neboť právě příznivci brněnského klubu byli také napadeni, když pomáhali hostujícím fandům proti vandalům," stojí na webu.

Klub vyzývá nejenom vlastní, ale i hostující fanoušky, aby využívali parkoviště určené pro návštěvníky haly Rondo. To je totiž střeženo strážníky Městské policie. Pokud se incident odehraje na veřejném místě, které není dohlíženo policií, přesto by napadeni měli podle klubu případ na policii ohlásit. To se v neděli nestalo.

„Byli bychom rádi, pokud přijedou fanoušci Zlína v budoucnu na hokej do Brna, aby využili při soukromé cestě parkoviště vyhrazené na hokejové zápasy extraligy. A v případě podobných problémů postupovali podle zákona," stojí v prohlášení klubu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice