Hlavní obsah

Boleslav poprvé loupila na Spartě. Chtěli jsme to urvat víc než domácí, těšilo Výborného

Praha

Až na jedenáctý pokus dokázali hokejisté Mladé Boleslavi v extralize uloupit nějaké body na sparťanském ledě, a to hned všechny tři. Od vstupu mezi elitu v roce 2008 přitom posbírali ze vzájemných zápasů v Praze celkem deset porážek při celkovém skóre 14:34. Z úterního vítězství 4:3 měl velikou radost celý tým hostů, ale možná o chloupek větší pak ti z něj, kdo byli v minulosti propojeni právě se Spartou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec prvního gólu Mladé Boleslavi Radan Lenc (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Tomášem Hykou.

Článek
Fotogalerie

Mezi osmičku hráčů, kteří oblékali sparťanský dres, patří i současný boleslavský kapitán David Výborný. „Těžší pro mne byl první zápas v boleslavském dresu proti Spartě před třemi roky, to jsem dokonce automaticky kráčel do její šatny. Teď jsme sem všichni přijeli s chutí ukázat, že na extraligu po návratu do ní máme," líčil 39letý útočník.

V úterý to pro něj bylo ale poprvé, kdy zavítali spolu s otcem Františkem, do haly v pražských Holešovicích, kde oba prožili nejlepší hokejová léta. Vždyť současný boleslavský kouč je podepsán pod třemi sparťanskými tituly. „Ráno jsme jeli spolu autem a vůbec na to řeč nepřišla. Na tátovi ale bylo teď vidět, jak je rád, že jsme tady vyhráli," připustil mladší z Výborných, jenž ani netušil, jak zoufalou dosavadní bilancí jeho současný tým na Spartě měl.

Lacino mu ale ten historický zápis neprojde. „V boleslavské kabině hned padla nějaká slova o tom, kdo z exsparťanů tedy uhradíme nějakou svačinku či pití. Bude nás na to dost a zaplatíme rádi " usmál se Výborný. Michal Broš měl proti Spartě, kde odehrál předchozích jedenáct sezón, premiéru. „Spousta známých mně v hledišti držela palce. Jsem moc rád, že to takhle vyšlo," vykládal centr, který měl prsty ve třech gólech.

Sparta se od úvodního vhazování nechala zaskočit výborným pohybem boleslavských hráčů. V první třetině sice během tří minut smazala dvougólovou ztrátu, odpověď pak měla i na třetí trefu hostů, ale těm nakonec patřilo poslední slovo. „Myslím, že jsme to chtěli urvat víc než sparťani. Máme hru postavenou na přesilovkách a bojovnosti, přesně to jsme tady předvedli," přiznal Výborný.

Mladá Boleslav se na úvod extraligy předvedla skvěle v obou zápasech venku. Nejprve vyhrála na ledě mistra, teď uspěla i proti držiteli Prezidentského poháru z minulé sezóny. „Pevně věřím, že žádné barážové starosti nepřijdou. Zatím vypadá, že je mužstvo dobře namíchané: zkušení a mladí hráči. Jen nám musí vydržet ta herní energie," doufal Broš.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec