Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 2:1Plzeň porazila v derby Vary a připsala si první výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pšurný 0 : 1
28. Balej 1 : 1
47. Kratěna 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 3. kole extraligy Karlovy Vary 2:1 a připsali si v západočeském derby první výhru v nové sezóně. Naopak hosté ani na třetí pokus nebodovali a zůstávají poslední. Energie sice po první třetině vedla díky trefě Romana Pšurného, ale za Škodu dokázali otočit skóre Jozef Balej s Ondřejem Kratěnou.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Matěj Beran a brankář Karlových Varů Vladislav Habal.

Článek

Domácí klub se před utkáním oficiálně rozloučil s dlouholetým obráncem Jiřím Hanzlíkem, který ukončil před sezonou kariérou. Jeho zkušenosti by se Indiánům v zadních řadách hodily, protože hosté od úvodního buly napadali aktivně jejich rozehrávku. Odměnou byla Energii vedoucí branka, když se v páté minutě prosadil dorážkou z mezikruží nekrytý Pšurný. Domácí mohli odpovědět v přesilové hře, ale pořádně ohrozili gólmana Habala paradoxně až za chvíli v oslabení, kdy nebezpečně pálil z otočky Kadlec.

Oba týmy v druhé desetiminutovce nevyužily přesilovou hru, když je srážely nepřesnosti v kombinaci.

Do prostřední části vstoupili domácí o poznání lépe. Zvýšili četnost střelby a vynutili si nápor. K vyrovnání jim pomohl ve 28. minutě Habal, po jehož zaváhání při rozehrávce skóroval po objetí branky Balej. V polovině utkání se naopak strážce karlovarské branky vyznamenal, když během plzeňské početní výhody vyrazil tvrdou střelu Jeřábka a vzápětí při hře pět na pět vytěsnil ramenem mimo táhlý pokus Tomáše Sýkory.

Hosté se opět připomněli až při přesilovce ve 36. minutě, kdy před brankou osamocený Kverka svoji příležitost prováhal. O dvě minuty později se vytáhl gólman Indiánů Machovský, když přes zakrytý výhled dokázal vyrazit bombu Davida Hrušky.

Akce se rychle přelévaly na obě strany i na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Simonova střela z levého křídla ovšem skončila pouze na horní tyči karlovarské branky a na druhé straně po krásné individuální akci ve 45. minutě nepřekonal Machovského Vojtěch Tomeček.

Dvě minuty na to poslal Plzeň do vedení Kratěna, který úspěšně tečoval chytré nahození Kadlece od modré čáry. Hosté se pokoušeli vyrovnat, ale domácí je aktivním pojetím příliš nepouštěli do vlastní třetiny. V 55. minutě se navíc nechal zbytečně vyloučit Vachovec, po jehož návratu na led sice Energie zkusila hru bez brankáře, veškeré naděje ovšem hostům vzápětí sebral dalším zbytečným faulem ve středním pásmu Skuhravý.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Balej, 47. Kratěna (Kadlec, Pletka) - 5. R. Pšurný (R. Hruška). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Brejcha, Suchánek. Vyloučení 4:8, navíc Mozík (Plzeň) 10 min. Diváci: 4167.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík (42.-51. Boháč), J. Jeřábek, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Beran - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Schleiss, Michel, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šmach - Duda, Kverka ml., Štals - D. Hruška, Balán, Vachovec - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Koblasa, R. Hruška, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama