Hlavní obsah

Litvínov na vítězné vlně, mistr ze Zlína se propadl na dno tabulky. Sparta prohrála potřetí v řadě

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova zůstávají jediným neporaženým týmem v novém ročníku Tipsport extraligy. Dramatický souboj v Mladé Boleslavi v rámci 4. kola rozhodl necelých 15 sekund před vypršením normální hrací doby Jiří Gula a Severočeši se po výhře 4:3 nadále vyhřívají v čele tabulky. Na její opačný konec se propadl po prohře 2:5 s Libercem úřadující mistr ze Zlína, jenž dál čeká na premiérový bodový zisk. Třetí porážku v řadě utrpěla pražská Sparta, v Karlových Varech podlehla 1:4. Přestřelku v Třinci lépe zvládly Vítkovice (3:5), brněnská Kometa otočila duel s nováčkem z Olomouce (4:2), Slavia udolala Plzeň 2:1 a ve východočeském derby přetlačil Hradec Králové rivala z Pardubic 3:2.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Sparta prohrála v Karlových Varech. Zleva Michal Barinka, Radek Duda z Varů (dává gól) a brankář Sparty Filip Novotný.

Článek
Fotogalerie

Litvínovu se v Mladé Boleslavi podařil ve druhé třetině v rozmezí 102 vteřin dvougólový trhák, domácí však v početní výhodě nejprve snížili, a když Jánský za stavu 3:2 neproměnil trestné střílení, Boleslav v další přesilovce vyrovnala.

Prodloužení či případné samostatné nájezdy však odmítl litvínovský zadák Gula, jenž v závěru strhl výhru na stranu Severočechů. Boleslavští sice přestříleli soupeře 36:18, ale podruhé za sebou vyšli v domácím prostředí bodově naprázdno. Naproti tomu venku jsou zatím stoprocentní.

Mnohem lépe si vede na vlastním ledě pražská Slavia. Zvládla i druhý souboj a tříbodový zisk jí v souboji s Plzní zajistil Tomáš Vlasák, jenž do pražského celku přišel před sezónou po sedmi letech strávených právě v západočeském týmu. Hostující Ryan Hollweg nedohrál kvůli vyššímu trestu druhý ze tří duelů, ke kterým v sezóně nastoupil.

Sérii Třince, který bodoval ve všech třech předchozích kolech, uťaly Vítkovice. A to dokonce na ledě Ocelářů, kteří v předchozích dvou vítězných zápasech před vlastními fanoušky povolili soupeři vždy jen čestný úspěch. V přestřelce tentokrát hosté otočili třemi trefami vývoj ze stavu 2:3, připsali si třetí vítězství v řadě a v tabulce svého soupeře přeskočili. Domácím nepomohl ani gól exvítkovického Zbyňka Irgla, který ambiciózní Třinec před sezónou posílil po návratu z KHL.

Tonova gólová premiéra v dresu Komety

Dvakrát dokázali hokejisté Zlína srovnat vedení Liberce, ale ve druhé polovině zápasu už byli Bílí Tygři střelecky úspěšnější. Aktuální šampióni jsou tak nadále bez bodu, k dobru však mají nedohraný duel s Kometou.

Také Brňané museli v souboji s olomouckým nováčkem dvakrát dotahovat manko, ale soupeře, proti němuž ve dvou vzájemných zápasech před sezónou pokaždé uspěli, nakonec zdolali i potřetí.  Pomohl jim k tomu i Petr Ton, jenž si připsal premiérový gól v dresu Komety: z trestného střílení pečetil výsledek zápasu.

Tonovy góly už chybějí Spartě, odkud nejlepší střelec v historii klubu v létě odešel. Holešovičtí ve Varech čtyřikrát inkasovali v početním oslabení a prohráli už potřetí za sebou, naopak Západočeši si připsali první výhru. Přitom pro Spartu býval tým z lázeňského města oblíbeným soupeřem, pět předchozích vzájemných zápasů Pražané vyhráli s celkovým skóre 28:1!

Východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi před televizními kamerami ČT Sport rozhodla střelecká pohotovost Jiřího Šimánka. Trefy kapitána domácího týmu otočily skóre z 1:2 na 3:2 a Hradec se v tabulce zařadil hned za vedoucí Litvínov.

Hokejová Tipsport extraliga, 4. kolo:
Třinec - Vítkovice 3:5
Branky: 4. Plíhal, 10. Polanský, 24. Irgl - 2. Olesz, 24. Húževka, 29. M. Hlinka, 35. Huna, 41. Svačina
Zlín - Liberec 2:5
Branky: 16. Ondráček, 31. Žižka - 4. Jass, 25. Filippi, 33. Vampola, 35. Bakoš, 51. Bartek
Mladá Boleslav - Litvínov 3:4
Branky: 8. Stříteský, 42. Broš, 50. Hyka - 2. Martynek, 26. Šrámek, 27. Kubát, 60. Gula
Karlovy Vary - Sparta 4:1
Branky: 21. D. Hruška, 28. Harant, 44. R. Hruška, 50. Duda - 40. Barinka
Brno - Olomouc 4:2
Branky: 4. H. Zohorna, 20. J. Káňa II, 31. Ostřižek, 37. Ton (z trestného střílení) - 1. Patera, 13. Diviš
Slavia - Plzeň 2:1
Branky 6. Krejčí, 23. Vlasák - 25. Pletka
Hradec Králové - Pardubice 3:2
Branky: 35. a 47. Šimánek, 22. Dej - 5. M. Špaček, 27. Nahodil

Reklama

Související témata: