Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 4:1Karlovy Vary poprvé v sezóně vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hruška 1 : 0
28. Harant 2 : 0
40. Barinka 2 : 1
44. Hruška 3 : 1
50. Duda 4 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve čtvrtém kole extraligy Spartu 4:1 a poprvé v sezóně se tak radovali z výhry. Pražané naopak potřetí za sebou prohráli a klesli na dvanácté místo tabulky, o které se dělí právě s Energií. Všechny branky padly na západě Čech v přesilových hrách.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karel Pilař (vlevo) ze Sparty a Vladimír Sičák z Varů.

Článek

Od úvodního vhazování se v KV aréně hrál útočný a pohledný hokej. Domácí drželi s favorizovanou Spartou krok a v první třetině si vytvořili i více brankových příležitostí.

V 6. minutě mohl otevřít skóre hostující Kumstát, který do Prahy přišel právě z Karlových Varů, ale z bezprostřední blízkosti Habala nadvakrát nepřekonal. Novotného, který se poprvé v sezoně objevil v brance Sparty, prověřili Štals, David Hruška a Balán. Nikdo z nich ale skóre otevřít nedokázal. Nepodařilo se to ani hostujícímu Saboličovi, jehož střelu výborně chytající Habal vyrazil.

Ve 21. minutě, při vyloučení Poláška, ideální přihrávku Dudy zužitkoval David Hruška a otevřel skóre. Domácí vedoucí branka povzbudila. O sedm minut později měly Karlovy Vary již dokonce o dvě branky navrch. Hosté dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě a tvrdou střelu Haranta od modré za Novotného záda tečoval Duda.

S jistým Habalem v zádech byli domácí ve druhém dějství lepším týmem. Sparta si vytvářela šance pouze v přesilových hrách. Mezi 37. a 39. minutou byli krátce po sobě vyloučeni Harant a Duda, Sparta přitlačila Karlovy Vary v jejich obranném pásmu, a nakonec snížila. Pilař ještě trefil horní tyč, pokus Barinky ale skončil v brance.

Gól do šatny Západočechy nepoložil. Ve 44. minutě využil další přesilovou hru Radim Hruška, který v závaru před sparťanskou dotlačil puk potřetí za Novotného záda. O chvíli později se domácím naskytla možnost hrát 89 vteřin přesilovou hru pěti proti třem a nepohodu Sparty dokumentoval i následný dvouminutový trest za pomalé střídání. Karlovy Vary byly dnes velice úspěšné při přesilových hrách. Čtvrtou přesilovku využil Duda, který šikovně tečoval střelu Sičáka.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. D. Hruška (Duda, Balán), 28. Harant (Sičák), 44. R. Hruška (J. Kverka ml.), 50. Duda (Sičák, J. Kverka ml.) - 40. Barinka (Ďaloga, Pech). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 8:9. Využití: 4:1. Diváci: 3185.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Štals - Heizer, R. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Sparta Praha: Novotný - Pilař, Piskáček, Ďaloga, Barinka, Polášek, Hrbas, Mikuš - Sabolič, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - Přibyl, Cingel, Réway - Volek, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama