Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 2:1Slavia potřetí v sezóně vyhrála, duel s Plzní rozhodl Vlasák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Krejčí 1 : 0
23. Vlasák 2 : 0
25. Pletka 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie zvládli i druhé domácí utkání v sezóně a po výhře nad Plzní 2:1 odešli ve čtvrtém kole extraligy potřetí z ledu jako vítězové. O tříbodovém zisku Pražanů se postaral ještě před polovinou zápasu Tomáš Vlasák, který do Slavie před sezónou přišel právě z Plzně. Hostující Ryan Hollweg nedohrál kvůli vyššímu trestu druhý ze tří zápasů, ke kterým v sezóně nastoupil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva brankář Slavie Dominik Furch, obránce Jan Novák a útočník Plzně Jan Schleiss.

Článek

Domácí se ujali vedení v 6. minutě. Obránce Krejčí pohotově trefil puk, který daleko před sebe vyrazil gólman Machovský. První velkou šanci na vyrovnání měli Plzeňští ve 12. minutě, kdy rozhodčí postupně vyloučil Nováka a Bednáře. Více než minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku ale Plzeň nevyužila. Tvrdé střely od modré před brankou nikdo nedorážel.

Do druhé části vstoupila Plzeň výrazně aktivněji, ale domácí snahy o vyrovnání utnuli ve 22. minutě. Vlasák tečoval puk na hranici brankoviště a Slavia vedla 2:0. Plzni se podařilo snížit po necelých dvou minutách. Po chybě u mantinelu posunul Kratěna puk na Pletku, který byl před Furchem sám a zakončil. V závěru druhé třetiny byla Plzeň aktivnější, ale vyrovnat nedokázala.

A případné vyrovnání si Plzeň zkomplikovala na začátku třetí části. Na trestnou lavici zamířil nejprve Johnson a hned vzápětí dostal Hollweg tresty dvě minuty za hrubost a pět minut a osobní trest do konce utkání za faul kolenem. Slavia ale dvojnásobnou a následně dlouhou klasickou přesilovku nevyužila. V závěru byl dvakrát za sebou vyloučený Pletka, Plzeň se tak připravila o případný závěrečný tlak.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Krejčí (Vas, J. Doležal), 23. Vlasák (Valach, Bednář) - 25. Pletka (Kratěna). Rozhodčí: Hodek, Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7, navíc Hollweg (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2945.
Slavia Praha: Furch - Kolařík, Krejčí, Holub, Valach, Štich, J. Novák, Knot - Bednář, Vlasák, Tomica - M. Čermák, Vas, J. Doležal - Stránský, Klhůfek, Sklenář - Poletín, Tomek. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, J. Jeřábek, Kubka, Moravčík, Boháč - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Johnson - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Schleiss, Michel, M. Beran. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice