Hlavní obsah

Hrát proti Plzni bylo těžké, všechny kluky znám, přiznal Vlasák

Hokejový útočník Tomáš Vlasák nastoupil poprvé v dresu Slavie proti Plzni, týmu, ve kterém strávil předchozích sedm sezón a zápas se mu povedl. Gólem z úvodu druhé třetiny rozhodl o výhře Slavie 2:1. Po utkání přiznal, že to pro něj byl těžký zápas.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Útočník Slavie Tomáš Vlasák (vlevo) a obránce Plzně Lukáš Pulpán v utkání 4. kola Tipsport extraligy.

Článek

"Všechny kluky znám, sedm let jsem v Plzni hrál. Bylo to těžké. Ale teď jsem ve Slavii a my jsme potřebovali tři body," vykládal po zápase, ve kterém ho navíc kolenem fauloval Ryan Hollweg. "Kdybych ho neviděl a trochu neuhnul, tak jsem měl otřes mozku a šel jsem domů. Takhle to naštěstí odneslo jenom stehno," popisoval situaci ze začátku třetí třetiny.

Hollweg po svém faulu zamířil předčasně do šaten, podruhé ve třech zápasech, do kterých nastoupil. Rozhodčí mu po dvou faulech udělili ve 43. minutě dvě minuty za hrubost a trest pět minut a osobní do konce utkání za faul kolenem právě na Vlasáka.

Po zápase se ale s Vlasákem setkal, vše si vyříkali a útočník Slavie pak byl v dalším hodnocení svého bývalého spoluhráče shovívavý. "Je to lokomotiva," komentoval Vlasák počínání plzeňského bijce, který stihl v zápase se Slavií posbírat 27 trestných minut.

Na poslední chvíli stihl uhnout

"On to takhle prostě hraje, ale nemyslím si, že je to zákeřný hráč. Já ho na poslední chvíli viděl a trochu jsem mu stačil uhnout, ale i pro toho hráče je těžké se takhle rychle stáhnout. Faul to samozřejmě byl, to ano, ale nemyslím si, že Ryan hraje nějak zákeřně a že to chtěl udělat."

Slavii se povedlo zvítězit ve třetím ze čtyř zápasů, ale na výhru nad Plzní se nadřela. "Byl to těžký zápas," přiznal Vlasák, který si připsal třetí kanadský bod ve čtyřech zápasech. Dnes ale chválil hlavně brankáře Dominika Furcha. "Okýnek v obraně jsme měli spoustu. Dneska je to na osmdesát devadesát procent výhra Domina," podotkl Vlasák.

Výhru Slavie na ledě vysočanské arény nicméně vidělo jen 2945 fanoušků, tedy ještě o zhruba 200 lidí méně než předchozí domácí zápas s Libercem. "Praha je v tomhle specifická. Tady je spousta sportů, kultura...," krčil rameny Vlasák. "Myslím, že kroků se udělalo dost, tak věřme, že se to zlepší," přál si.

A věří, že se to zlepší hned v neděli, kdy na Slavii dorazí rival ze Sparty. "Doufám, že bude víc lidí a lepší atmosféra. Kotel fandí, to je super, ale doufám, že lidí přijde víc a bude to mít náboj. Pro slávistu a pro sparťana není větší zápas než derby," dodal Vlasák.

Reklama

Související témata: