Hlavní obsah

Tři porážky ještě nejsou problém, uklidňuje Zlín útočník Vlach

Zlín

Hokejisté mistrovského Zlína stále čekají na premiérovou výhru v soutěži, samotní hráči ale ze tří porážek nedělají tragédii. Útočníci Petr Leška i Roman Vlach věří, že se bilance Zlína brzy zlepší.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Rostislav Vlach.

Článek

"Jsou to zatím jen tři prohry, až to bude šňůra třeba pěti nebo šesti, tak to už bude problém," řekl po prohře s Libercem 2:5 Vlach.

Podle Lešky stačí změnit jen pár věcí, aby body konečně na zlínské konto přistály. "Snaha tam je, ale trošku na špatném místě. Myslím, že když změníme pár maličkostí, mohlo by to klapat," uvedl Leška, který dnes nastoupil do jubilejního 1100. utkání v nejvyšší soutěži.

Musíme víc bránit

"Máme slabý důraz a naši snahu vždy zmaří nějaké chyby," řekl Leška. "Proti Liberci, stejně jako v Olomouci, jsme dostali dva rychlé góly a pak už jsme nezareagovali," řekl Leška, který věří, že už v neděli na ledě Vítkovic to bude lepší. "Musíme více bránit, dnes jsme dostávali góly z toho, že soupeř měl moc prostoru v našem pásmu. To se nesmí stávat," řekl.

Podle Vlacha musí hráči Zlína také zjednodušit hru. "V určitých momentech hrajeme zbytečně moc složitě a to není pro nás," řekl Vlach, jenž věří, že mužstvu pomůže příští týden i start v Lize mistrů. "Je to jiná soutěž a i když budeme cestovat, mohl by to být oddech a mohlo by nás to nabudit, jako třeba Vítkovice, které se po Spenglerově poháru v loňské sezoně, chytly vítěznou vlnu," dodal Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice