Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 3:2Mistrovský Zlín je stále bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Svačina 1 : 0
15. Leška 1 : 1
31. Huna 2 : 1
50. Šenkeřík 3 : 1
53. Tesařík 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovského Zlína nezabrali v nové sezóně ani na čtvrtý pokus a po prohře 2:3 ve Vítkovicích jsou v extralize stále bez jediného bodu. O jejich další porážce v Ostravě navíc rozhodl zlínský odchovanec Petr Šenkeřík. Domácí naopak výborný start do sezóny potvrdili čtvrtou výhrou v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovičtí hokejisté (zleva) Lukáš Klok, Ondřej Roman, Vladimír Svačina a Rudolf Huna se radují z gólu.

Článek

Už začátek nevěstil pro Zlín nic dobrého. Svačinovu příležitost z druhé minuty ještě přestál, pak sice ubránil vítkovickou přesilovku, ale sotva se Tesařík vrátil do hry, nepokrytý Svačina nadvakrát přehodil ležícího Horčičku.

Mistr si zkraje sezony se štěstím netyká a ještě viditelnější to bylo během jeho první přesilovky. Leška a spol. dvě minuty intenzivně obléhali Šindelářovu klec, maximem však byla tyčka prázdné brány nastřelená Leškou snad ze dvou metrů. Hosté ale na ledě slušně sehranou přesilovku hokejově našli a zlepšený výkon korunoval v 15. minutě Leška, který obkroužil bránu, neukvapil se a ve vhodný moment bekhendem zavěsil nad Šindelářovu vyrážečku.

Těžiště zápasu se vrátilo do středního pásma, které oba celky zpevnily v úmyslu nedostat druhou branku. Pak sehrály klíčovou roli nutně přesilovky. Vítkovický Roman při hře pět na čtyři zazvonil na tyčku. Nervy na uzdě v půlce utkání neudržel zlínský veterán Leška, ohnal se po Vandasovi a domácí jeho exces potrestali v početní výhodě díky Hunovi, který po tradičním signálu a Romanově přihrávce zpoza brány z voleje zamířil pod břevno.

Hosté odhodili zábrany a závěr druhé části odehráli aktivně, ale vyloženou možnost si nevytvořili a pološance Balaštíka nebo Ondráčka Šindelář zlikvidoval. Domácí znovu udeřili v početní výhodě. Během přesilovky pět na tři zmařil jasný gól Horčička Romanovi, ale už v klasické přesile skóroval od modré čáry zlínský odchovanec Šenkeřík.

Mistr ovšem zareagoval rychle a Tesaříkovou dělovkou pod břevno i on využil svou přesilovku. Na body to ale ani dnes nestačilo. Kouč Rostislav Vlach ještě v závěru zkusil power play a v posledních sekundách se k nebezpečné teči dostal Holík, ale Šindelář odolal.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Svačina (Zíb, Roman), 31. Huna (Roman, Svačina), 50. Šenkeřík (Burger) - 15. Leška (Balaštík, Žižka), 53. Tesařík (Holík, O. Veselý). Rozhodčí: Homola, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 5209.
Vítkovice: Šindelář - Šenkeřík, Stehlík, Zíb, Klok, Čerešňák, Štencel - Olesz, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, E. Němec, Kolouch - Vandas, M. Hlinka, P. Zdráhal (23. Šedivý). Trenéři: Oremus a Šimíček.
Zlín: Horčička - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Tesařík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Okál, Fořt, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Reklama

Související témata: