Hlavní obsah

Slavia - Sparta 2:5Sparta v derby ukončila sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Stránský 1 : 0
5. Klimek 1 : 1
8. Přibyl 1 : 2
11. Polášek 1 : 3
19. Hlinka 1 : 4
27. Hrbas 1 : 5
39. Sklenář 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v prvním pražském derby sezóny Slavii 5:2 a ukončili tak sérii tří porážek. Sparta rozhodla o výhře v 5. kole extraligy na ledě O2 areny již v první třetině, ve které vstřelila čtyři branky. Tři z nich dala v přesilových hrách. Na všech se podílela dvojice Jaroslav Hlinka, Martin Réway.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanský útočník Jaroslav Hlinka (zády vpravo) překonává brankáře Slavie Dominika Furcha. Vlevo přihlíží obránce Slavie Jan Holub.

Článek
Fotogalerie

Slavii se přitom vydařil vstup do utkání a již po 80 sekundách se dostala zásluhou Stránského do vedení. Spartu ale rychle inkasovaný gól nepoznamenal a dokázala zápas otočit ve svůj prospěch.

A pomohly ji k tomu přesilové hry. Při Mickově trestu vyrovnal Klimek, poté se i díky nešťastnému zásahu Sklenáře prosadil Přibyl, ale další branky padly opět v početní výhodě. Stránského faul potrestal Polášek a na 4:1 pro Spartu zvyšoval Hlinka dokonce při výhodě dvou hráčů v poli.

Tu už bylo na Furcha moc a do branky Slavie se místo něj postavil Svoboda. Ten následně ustál další dvojnásobné oslabení domácích, nepřekonali jej ani Kumstát s Cingelem z brejkových situacích, ve 27. minutě ale už byl krátký na tvrdou střelu osamoceného Hrbase z ideální pozice před brankou.

Poté si dvojnásobnou početní výhodu zahrála i Slavia, ale neskórovala. Přesilovku navíc zkrátila hra domácích v šesti. Na konci druhé třetiny se ale přece jen dočkal Lubinův tým snížení, Ďaloga ztratil puk před Novotným a Sklenář nabídnutou šanci využil.

Další drama se ale nekonalo. Sparta v klidu kontrolovala duel a měla i šance zvýšit své vedení. Hlinka ale hned několik možností nevyužil, a když ani Slavia nevyužila tři početní výhody, stejně jako před rokem vyhrála první derby sezóny Sparta.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Sparta Praha 2:5 (1:4, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Stránský (Klhůfek), 39. Sklenář - 5. Klimek (J. Hlinka, Réway), 8. Přibyl, 11. Polášek (Réway, J. Hlinka), 19. J. Hlinka (Polášek, Réway), 27. Hrbas (Forman, Volek). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:8, navíc Furch (Slavia) 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 7126.
Slavia: Furch (19. A. Svoboda) - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, J. Novák, Štich, od 21. navíc Beňovič - Bednář, Vas, Tomica - Stránský, Klhůfek, Sklenář - M. Čermák, Babka, Micka - Tomek, Andres, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Sparta: F. Novotný - Ďaloga, Barinka, Polášek, Piskáček, J. Mikuš, Pilař - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Přibyl, Cingel - Forman, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama