Hlavní obsah

V derby kralovala Sparta, slávisté se podívali realitě do očí

Praha

Náběh na krizi hokejová Sparta rázně utnula. Po třech porážkách se chytila v pro ni nejprestižnějším možném zápase a po čtyřgólovém obratu v první třetině se může zase titulovat jako vládce Prahy. Slavia byla v derby úplně marná.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanský útočník Jaroslav Hlinka (zády vpravo) překonává brankáře Slavie Dominika Furcha. Vlevo přihlíží obránce Slavie Jan Holub.

Článek

„Podívali jsme se realitě do očí. Když budeme mít optimální sestavu, tak možná můžeme být Spartě soupeřem. Dnes jsme ale museli moc improvizovat, rozpadlo se nám téměř všechno a pak se to projevilo na ledě. Z každého útoku nám vypadl jeden hráč, to je pak složité," litoval trenér Slavie Ladislav Lubina.

Začátek byl přitom drsný pro hosty. Po 80 vteřinách lovil puk ze sítě sparťanský gólman Filip Novotný, který dostal přednost před zkušeným Staňou. „Při těch posledních porážkách jsme vždycky inkasovali jako první a ono se to pak těžko otáčí, ale tentokrát jsme to zvládli," rozprávěl sparťanský gólman.

Mračna se totiž rychle přesunula nad domácího Furcha. Sparta začala diktovat, slávisté faulovali a pykali. V přesilovce srovnal Klimek, pak si Sklenář klepl puk bruslí do vlastní sítě a hbitý Réway v další početní výhodě vyhledal volného Poláška. Když se při hře 5 na 3 prosadil i Jaroslav Hlinka, Furch pustil mezi tyče Svobodu a při odchodu z ledu ještě inkasoval desetiminutový trest.

Klíčové přesilovky

„Přesilovky byly pro nás stoprocentně klíčové. Dostali jsme zase první gól, ale díky nim jsme ten zápas začali kontrolovat. Kdyby se to nepodařilo, ta deka by na nás spadla zase," mínil Hlinka. „Byli jsme všude o krok pozadu, z toho pramenily fauly," mrzelo Lubinu.

Po 20 minutách vlastně mohl zápas skončit. Slávisty neprobral přestávkový rozhovor, v jehož závěru herec Mádl, který v hale natáčel film, popřál Spartě to nejhorší. Domácí kotel tak aspoň ve druhé třetině vytáhl obří transparent, v němž opětovně vyzýval k odchodu kouče Lubinu, zatímco jeho sešívaný soubor na ledě nechal naprosto volného střelce pátého gólu hostů Hrbase.

„Je to pro nás hrozně důležitá výhra. Tolik se nám nedaří a pořád jsou v naší hře věci, které musíme odstranit," zůstal ovšem kritický kouč vítězů Josef Jandač.

Spartě už neublížila ani chyba Ďalogy, který nabídl trefu Sklenářovi, ani Hlinkův neproměněný nájezd. Slávistický zvrat se prostě nekonal. „Trošku jsme polevili, nebylo to ono, ale dopadlo to dobře," oddechl si Novotný.

Sparťané se teď rychle musí přeorientovat na Ligu mistrů. V úterý hrají důležitý duel v Mannheimu. „Máme to dobře rozehrané, byla by škoda nedotáhnout to do postupového konce," vyhlásil Hlinka.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články