Hlavní obsah

Tesařík tak špatný start ještě nezažil, ale nabádá ke klidu

Takový start do sezóny hokejista Radim Tesařík ve čtyřiceti letech ještě nezažil. Nejstarší člen mistrovského týmu, který všechna čtyři úvodní utkání prohrál, však i po prohře 2:3 ve Vítkovicích nabádá ke klidu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obránce Zlína Radim Tesařík (vlevo) a karlovarský útočník Sebastian Gorčík během přípravného utkání v Břeclavi.

Článek

"Mistrovská kocovina, to ne, ani krize ne. Chybí tomu maličkosti. Dneska jsme sahali po bodu. Hráli jsme líp než v minulých zápasech, měli jsme i víc šancí, ale nevydrželi jsme hrát celý zápas tak jako v první třetině," řekl Tesařík, jenž svým gólem už jen zmírnil prohru.

Zlínu se ve Vítkovicích vymstila oslabení. Pět vyloučených hráčů v utkání není moc, ale soupeř dvě přesilovky využil a třetí gól dal těsně po návratu vyloučeného hráče na led. "Takových vyloučení se musíme vyvarovat. Ale jen v tom to není. To, co nás zdobilo loni, že jsme dali gól z jakékoliv šance a pak to ubránili, nám letos chybí. Šancí jsme dnes měli několik, ale nedali je. Výborný Šindelář nás vychytal," řekl Tesařík.

Liga po úvodním zápasovém kolotoči v týdnu poprvé vynechává úterý, ale Zlín si neodpočine. Místo domácí soutěže míří na Ligu mistrů do Stockholmu. "Tohle kdo vymyslel... I tohle pro nás hraje velkou roli, že nám úvod sezóny nevyšel. Nemáme tak široký kádr, ani ten čas v létě na trénink nebyl takový jako v minulých sezónách. Furt se cestovalo," řekl Tesařík.

Podle ostříleného obránce není ani po čtyřech prohrách za sebou důvod dělat dusno. "Musíme jít postupnými krůčky, získat třeba jeden bod a chytnout se. Já si pamatuju, že Vsetín prohrál v době největší slávy snad taky čtrnáct zápasů po sobě a pak vyhrál titul. Ale to říkám v nadsázce. Nesmíme podléhat panice a vrátit se k tomu, co nás zdobilo loni. Zkusit to ubojovat třeba na 1:0, 2:0," dodal Tesařík.

Reklama

Související témata: