Hlavní obsah

Fair play má v krvi! Ton prokázal charakter, ocenil Rulík brněnského útočníka

Litvínov

Vedle spokojenosti s vítězstvím 6:1 nad Kometou Brno potěšilo trenéra litvínovských hokejistů Radima Rulíka rovněž gesto fair play v podání hostujícího útočníka Petra Tona. Při hodnocení nedělního zápasu proto neopomněl počínání kanonýra brněnského celku ocenit.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Ton (vlevo) z Brna v souboji s litvínovským Peterem Jánským.

Článek

„Musím vyzdvihnout jeho charakter. Prokázal jej v situaci, kdy rozhodčí signalizoval faul, ale my ho neudělali. Petr šel sám za sudím a přiznal, že k němu došlo ze strany brněnských hráčů. Rozhodčí trest odvolal. Tonovo počínání je výjimečnou situací, jaké se na našich kluzištích neobjevují. Chtěl bych jeho fantastický čin vysoko ocenit," uvedl Rulík.

S Tonem spolupracoval při společném angažmá v pražské Spartě před několika lety. „Petra znám nejen jako výborného sportovce, ale i jako vynikajícího člověka," znovu litvínovský kouč vysekl poklonu jedné z hvězd extraligy.

Co se vlastně stalo? Za nerozhodného stavu 1:1 rozhodčí naznačoval, že hodlá vyloučit litvínovského Lukeše za hru vysokou holí. Jenže Petr Ton ho opravil.

„Řekl jsem mu, že spoluhráče Hrušku jsem zasáhl já, takže soupeř se ničeho nedopustil. Byla to z mojí strany automatická reakce," pravil brněnský útočník skromně.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice