Hlavní obsah

Plzeň s odporem neuspěla, Hollwegův trest na deset utkání byl potvrzen

Praha

Marná byla stížnost Plzně. Disciplinární komise hokejové extraligy při projednávání odporu potvrdila desetizápasový trest pro Ryana Hollwega za zákrok na slávistu Tomáše Vlasáka. Vedení plzeňského klubu okamžitě oznámilo, že se 31letý americký útočník odvolá ještě k výkonnému výboru Českého svazu ledního hokeje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský raubíř Ryan Hollweg.

Článek

Hollweg fauloval svého bývalého spoluhráče Vlasáka v utkání 4. extraligového na ledě Slavie. Za zákrok na koleno byl vyloučen na pět minut a do konce utkání a ve zkráceném řízení pak následoval disciplinární trest na horní hranici sazby.

Předseda disciplinárky Karel Holý uvedl, že komise přihlédla spolu s vážností zákroku také k tomu, že Hollweg byl už v minulosti několikrát za podobné prohřešky trestán. Šéf plzeňského klubu Martin Straka s tím ale nesouhlasil a podal proti verdiktu odpor. Ten disciplinární komise za přítomnosti Hollwega a jeho právníka projednávala ve čtvrtek odpoledne.

„Po projednání odporu a posouzení situace disciplinární komise rozhodnutí přijaté v zkráceném řízení potvrdila a nepřijala návrh hráčova právního zástupce, aby 'v případě opětovného prokázání faulu kolenem uložila hráči trest na samé spodní hranici sazby', tj. zákaz činnosti na 2 soutěžní zápasy," uvedl v tiskové zprávě mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Kompletní zdůvodnění svého verdiktu komise zveřejní až v pátek, vše momentálně konzultuje i s právníky. „Všechno jsme se opět snažili rozebrat do detailů, abychom nikoho nepoškodili. Dospěli jsme ale k tomu, že původně vyměřený trest platí," prozradil Holý, na základě jehož verdiktu má Hollweg zastavenou činnost až do 21. října.

Reklama

Související témata: