Hlavní obsah

Ani nevím, kdy jsem naposledy vyhrál, posteskl si zlínský brankář Kašík

Zlín

Trápení zlínských hokejistů v novém ročníku Tipsport extraligy trvá. Obhájci titulu prohráli i pátý zápas, před svými fandy nestačili na Pardubice (1:3). Nadále se bez bodového zisku krčí na chvostu tabulky, a tak není divu, že dlouhé minuty po dalším nepovedeném utkání byla mistrovská kabina neprodyšně uzavřená.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík zasahuje v utkání proti Pardubicím.

Článek

„Nebudu říkat, jestli měl někdo proslov. To musí zůstat v šatně," tvrdil zlínský brankář Libor Kašík, který neskrýval obrovské zklamání. „Už jsem z té dlouhé série porážek docela špatný. Ani nevím, co k tomu říct. Zřejmě na nás leží nějaká psychická deka. Jsme skoro u všech puků o krok později, už ani netuším, kdy jsem naposledy vyhrál," posteskl si.

Navzdory tomu, že byl vyhlášen nejlepším hráčem Beranů, hledal Kašík chyby i v sobě. „Pustil jsem tři góly, a to je moc. Měl bych mužstvu pomoct víc. Když nám to nepadá, musíme být schopni zvítězit s jednou či dvěma brankami," přemítal.

Neproměňování šancí označil za hlavní příčinu bídného vstupu do sezóny kouč Zlína Rostislav Vlach. „Střílíme hodně, vytváříme si i střelecké příležitosti, avšak góly bohužel nedáváme," povzdechl si. „Hokejového boha jsme zřejmě urazili v Olomouci, kde jsme vedli 2:0, avšak střetnutí s nováčkem jsme nedotáhli do úspěšného konce. Nezbývá než naplno pracovat dál. Teď nemůžeme chtít předvádět nějaký pěkný hokej, ale účelnou hrou už musíme někde urvat nějaký bodík," předsevzal si Vlach, jehož tým nezužitkoval ve druhé třetině za stavu 1:2 jednasedmdesát vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.

V neděli ovšem cestuje mistrovský celek na led rozjetého Litvínova. „Někdy se podaří nelichotivou sérii prolomit právě tam, kde se to nejméně čeká," zůstává Vlach před duelem s extraligovým lídrem optimistou.

Dodat mužstvu nový impuls abdikací na trenérský post se zatím nechystá. Zda něco takového očekává od vedení klubu, neřeší. „To není otázka pro mě," tvrdí Vlach.

Dočká se Zlín prvního vítězství v nedělním utkání 7. kola Tipsport extraligy na ledě Litvínova?
Ano
35 %
Ne
65 %
Celkem hlasovalo 1542 čtenářů.

Reklama

Související témata: