Hlavní obsah

Mistr ze Zlína dostal v Litvínově bůra. Liberec předvedl obrat ve Vítkovicích, Pardubice vyhrály v nájezdech

Praha
Aktualizováno

Zlínští hokejisté neukončili trápení v novém ročníku Tipsport extraligy ani na ledě Litvínova. Úřadující mistr prohrál 1:5 a stále čeká na první body v sezóně. Verva naopak zůstává v soutěži nadále bez porážky a vede tabulku o tři body před Třincem, který před vlastním publikem zdolal Mladou Boleslav 5:2. Pardubice udolaly v rámci 7. kola Brno 3:2 po samostatných nájezdech. Sparta porazila nováčka z Olomouce 3:1, Slavia prohrála v Karlových Varech 2:4. Liberec ve třetí třetině otočil duel ve Vítkovicích a zvítězil 3:2. Plzeň podlehla doma Hradci Králové 1:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů z úvodní branky zápasu proti Zlínu, jejímž autorem byl útočník František Lukeš (třetí zprava).

Článek
Fotogalerie

Litvínov zadělal na tříbodový zisk již v úvodní dvacetiminutovce. Skóre otevřel ve 13. minutě z přesilovky Lukeš a patnáct vteřin před první sirénou přidal druhý gól Šrámek.

V závěrečné části pak Verva ještě navýšila skóre. Před zraky více než pěti tisíc diváků skórovali Hanzl a dvakrát Hübl. O čestný úspěch Beranů se v samotném závěru postaral Okál, který tak překazil Pavlu Francouzovi čisté konto.

Severočeši využili v zápase tři početní výhody. Brankou a třemi nahrávkami se na výhře podílel Lukeš.

Sparta přemohla Kohouty

Olomouc začala na půdě Sparty lépe. Ve 14. minutě poslal hosty do vedení v přesilovce Majeský. Kohouti drželi v Holešovicích těsný náskok až do 35. minuty, v níž početní výhodu využil Kumstát. Uběhly jen tři minuty a Sparta dokonala obrat. Brankáře Trvaje překonal tentokrát Rolinek.

Hanáci sice favorizovaného soupeře trápili, z Prahy ale odjeli s prázdnou. Konečnou podobu výsledku dal v 53. minutě Kumstát, jenž se trefil podruhé v utkání. Svěřenci trenéra Jandače zvítězili potřetí v řadě, naopak Olomouc na první venkovní body stále čeká.

Z třetí výhry za sebou se těšil Třinec. O svém triumfu nad Mladou Boleslaví rozhodl v prostřední dvacetiminutovce, kdy třikrát rozvlnil síť. Dvakrát se do střelecké listiny zapsal Adamský.

Potřetí v řadě před vlastními fandy zvítězily Karlovy Vary. Slavia sice v lázeňském městě dokázala dvakrát srovnat, v závěrečné části ale Energie definitivně rozhodla o svém vítězství. Dvakrát se trefil útočník Vachovec. Červenobílí podruhé za sebou vyšli bodově naprázdno.

Bílí Tygři v závěrečné části zaskočili Vítkovice

Velký obrat se v neděli povedl Liberci. Vítkovice rozjely zápas s Bílými Tygry výtečně a po čtyřiceti minutách držely náskok 2:0. Jenže podještědský celek nesložil zbraně a v závěrečné třetině překlopil výsledek na svoji stranu. Nejprve snížil Vampola a ve 47. minutě reprezentační bek Vitásek švihem z kruhu vyrovnal. Když už to pomalu vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, prostřelil Šindeláře v domácí svatyni v přesilovce Bartek. Vítkovice nebodovaly po čtyřech výhrách za sebou.

Kometa přicestovala do Pardubic s jasným cílem: rehabilitovat se svým příznivcům za poslední debakl se Spartou. Východočeši, kteří byli v domácím prostředí doposud stoprocentní, začali lépe. V 18. minutě je poslal do vedení Starý. Brno však ještě do první pauzy zásluhou Tona srovnalo. V polovině duelu překlopil výsledek na stranu Moravanů König, přesto se hosté z tříbodového zisku neradovali. Na začátku třetí třetiny srovnal na 2:2 Tybor.

Napínavý souboj nakonec musely rozřešit až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem v první sérii domácí Tybor. Kometa prohrála potřetí v řadě.

Tři body si z Plzně odvezl Hradec Králové. Rozhodující moment střetnutí přišel v 55. minutě. Za stavu 1:1 zajistil Mountfieldu výhru střelou od modré obránce Vašíček. Východočeši zaznamenali druhé venkovní vítězství v sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga, 7. kolo:
Sparta - Olomouc 3:1
Branky: 35. a 53. Kumstát, 38. Rolinek - 14. Majeský.
Třinec - Ml. Boleslav 5:2
Branky: 11. a 33. Adamský, 24. Roth, 31. Rákos, 56. Polanský - 55. Lenc, 58. Broš.
Karlovy Vary - Slavia 4:2
Branky: 11. a 53. Vachovec, 30. R. Pšurný, 44. Tomeček - 28. Poletín, 33. Valach.
Vítkovice - Liberec 2:3
Branky: 15. Stehlík, 39. Huna - 41. Vampola, 47. Vitásek, 58. Bartek.
Pardubice - Brno 3:2 po sam. náj.
Branky: 18. Starý, 41. a rozh. nájezd Tybor - 20. Ton, 31. König.
Plzeň - Hradec Králové 1:2
Branky: 30. Lev - 19. Mertl, 55. Vašíček.
Litvínov - Zlín 5:1
Branky: 51. a 54. V. Hübl., 13. Lukeš, 20. Šrámek, 44. R. Hanzl - 59. Okál.

Reklama