Hlavní obsah

Rolinek si vychutnal Trvaje a za příklad dával mazáka. Musíme bojovat jako Hlinka, burcoval kapitán Sparty

Praha

Měl rychlost a všiml si, že olomoucký gólman Trvaj zamrznul na přední tyčce. S pukem nalepeným na hokejce tak kapitán Sparty Tomáš Rolinek projel kolem zadního mantinelu a do odkryté branky dával v závěru druhé třetiny vítězný gól. Pražský celek po páteční střelnici v Brně zvládl i souboj s nováčkem a díky třetí výhře v řadě stoupá tabulkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Tomáš Rolinek (vpředu) se snaží protlačit před olomouckou branku. Vpravo přihlíží brankář Kohoutů Jiří Trvaj.

Článek
Fotogalerie

Chtěl jste zakončovat právě takhle?Snad ani ne. Byla to improvizace. Když jsem dostal puk od Petra Kumstáta, tak jsem si říkal, že mu to vrátím, ale pak se naskytla příležitost.

Vaše lajna dala všechny tři sparťanské góly...Když je vyrovnaný mančaft, tak ty góly klidně může dávat třetí i čtvrtý útok. Přesně to chceme, aby fungovalo u nás.

V pátek jste rozstříleli Kometu, s Olomoucí to ale vypadalo, že se prosazujete těžko.Taky to bylo těžké. Když vám to tam napadá jako nám v Brně, kde jsme to odehráli výborně, tak se musíte víc nutit do pohybu. Olomouc hrála dobře z obrany. Těžce jsme se prosazovali, ale ty dva góly z druhé třetiny nakonec rozhodly.

Znamená to, že když jste třikrát po sobě vyhráli, už hrajete tak, jak jste si před sezónou představovali?Začátek se nám moc nevyvedl. Výsledky byly špatné, ale teď se to otáčí. Tým začal konečně pořádně šlapat. V kabině byl po porážkách sice klid, ale něco jsme si k tomu řekli a od derby se Slavií to jde dobře.

Pomáhá mužstvu, když i takový mazák, jako je Hlinka, skáče do střel?Když se technicky vybavený hráč vrhne do střely a ti naši mladí to vidí, tak je jim stydno, když taky nezblokují nějakou střelu. Klobouk dolů před Jardou, v oslabení jsme dostávali spoustu gólů a něco takového nám chybělo. Příště tak musíme bojovat všichni.

V tomto týdnu vám program nezpestří Liga mistrů, těšíte se na trochu volna?Je fajn jeden den přestat myslet na hokej. V pondělí má být hezky, vyrazíme na procházku a vyčistíme si hlavu. A v úterý zase vyrazíme trénovat.

Naváže Sparta v pátečním utkání 8. kola Tipsport extraligy na sérii výher a získá tři body i na ledě Zlína?
Ano
77,9 %
Ne
22,1 %
Celkem hlasovalo 867 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice