Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 4:2Karlovy Vary udolaly Slavii a potřetí za sebou doma vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vachovec 1 : 0
28. Tomica 1 : 1
30. Pšurný 2 : 1
33. Valach 2 : 2
44. Tomeček 3 : 2
53. Vachovec 4 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů potřetí za sebou vyhráli v domácím prostředí, v 7. kole Tipsport extraligy v KV areně porazili Slavii 4:2. Dvěma góly se na tom podílel útočník Michal Vachovec. Pražané tak podruhé v řadě vyšli bodově naprázdno.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu.

Článek

Ze zápasu uběhlo pouhých šestnáct vteřin a Závorka, který tentokráte v brance Energie dostal přednost před Habalem, nadvakrát řešil nebezpečnou střelu Klhůfka. Po úvodní převaze Slavie se dostali ke slovu domácí. V 11. minutě se pohotovou dorážkou prosadil Vachovec.

Slavia hrozila zejména zásluhou dvojice Vlasák, Bednář, kteří se také ve druhé třetině podíleli na vyrovnávací brance Pražanů. Ve 28. minutě uběhlo z vyloučení Balána pouhých dvanáct vteřin, když srovnal stav Tomica, který tečoval Bednářovo nahození od modré.

Následně se na ledě přitvrdilo a po tvrdém Deylově naražení na mantinel zůstal otřesený Sklenář několik vteřin na ledě. V polovině utkání využil špatné střídání hostů Duda, který nezištně poslal do nájezdu Pšurného, jenž přesnou střelou překonal Furcha a vrátil vedení na stranu Karlových Varů. O tři minuty později však bylo opět srovnáno, když nekrytý Valach tvrdou střelou z mezikruží prostřelil Závorku.

Závěrečnou třetinu ale ovládli hráči z lázeňského města. Ve 44. minutě při vyloučení Tomici využil přesilovku Vojtěch Tomeček, kterému se po dobývání slávistické branky podařilo potřetí protlačit puk za brankovou čáru. Domácí pozorně bránili a v 53. minutě přidali další gól. Kverka vyhrál buly a Vachovec se poprvé v kariéře zapsal v jednom extraligovém zápase dvakrát mezi střelce.

Pátou branku mohl přidal Balán, ale zcela sám před Furchem neuspěl. Slavia se snažila duel zdramatizovat při power play, kontaktní gól ale vstřelit nedokázala. V závěru zápasu byl ještě na pět minut a do konce utkání vyloučen po faulu na Klhůfka domácí útočník Duda.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Vachovec (Duda, J. Tomeček), 30. R. Pšurný (Duda, Redlihs), 44. V. Tomeček (Šmach), 53. Vachovec (J. Kverka ml.) - 28. Tomica (Bednář, Vlasák), 33. Valach (Bednář, Tomica). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:7, navíc Duda (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3202.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Gorčík, R. Hruška, Koblasa - Flek. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Slavia Praha: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Knot, Štich - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Klhůfek, Sklenář - Weissmann, Vas, Micka - Tomek, Andres, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín