Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 2:3Liberec v poslední třetině otočil zápas ve Vítkovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Stehlík 1 : 0
39. Huna 2 : 0
41. Vampola 2 : 1
47. Vitásek 2 : 2
58. Bartek 2 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Liberce vydolovali v zápase 7. kola Tipsport extraligy na vítkovickém ledě vítězství 3:2, přestože po dvou třetinách dva góly ztráceli. Závěr Severočeši zvládli excelentně a zásluhou Martina Barteka v přesilovce dvě minuty před koncem utkání úplně otočili. Vítkovice nebodovaly po čtyřech výhrách za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Ondřej Vitásek (vlevo) a jeho spoluhráč Martin Bartek.

Článek

Domácím těsně před zápasem vypadl ze sestavy pro nemoc útočník Olesz, ale tým, který se momentálně veze na vítězné vlně, jeho neúčast zacelil efektními přesilovkami.

Liberec i Vítkovice vsadily na jednoduchý a přímočarý styl hokeje, který v úvodu vynesl víc příležitostí hostům. Bakoš v sedmé minutě dvakrát pronikl sám před Šindeláře, ale vítkovický brankář mu vždy dokázal vykrýt prostor.

Zato domácí se prosadili z druhé přesilovky. Rána Stehlíka od modré čáry se mezi vyložené šance ani nedala počítat, ale puk zmizel Schwarzovi v klubku hráčů z dohledu a prošel až do sítě. Vampola mohl své vyloučení odčinit vyrovnávací trefou, ale v početní výhodě v 17. minutě poprvé v utkání orazítkoval tyč vítkovické branky.

Jelínkovo sólo zlikvidoval Šindelář

Při hře pět na pět se oba týmy dostávaly do tlaku i šancí sporadicky. Vítkovickou obranou ve 26. minutě dokázal prostoupit jen Jelínek, ale jeho sólo zmařil Šindelář. Vypadalo to, že zápas rozhodnou přesilovky. Gřegořek v jedné z nich ve 34. minutě zazvonil na břevno a z brankové čáry puk odpálil Čerešňák. Na opačné straně naopak zaúřadovala nejsilnější přesilovková formace a Zíbovu střelu kousek před Schwarzem usměrnil Huna.

Severočechy dále pronásledovala smůla v koncovce. Ještě před třetí částí mohl kontaktní gól vstřelit Bakoš, ale i jeho pokus zastavila branková konstrukce. Jako mávnutím kouzelného proutku však v třetím dějství přišla změna. Již po 22. sekundách propasíroval kotouč pod Šindelářovým betonem Vampola a náskok domácích vynuloval o šest minut později Vitásek, který překvapil gólmana švihem z kruhu.

Domácím mohl vrátit vedení Němec, ale jeho gólu předcházelo písknutí rozhodčího. Liberec nakonec zápas ještě před koncem řádné doby strhl na svou stranu. Při vyloučení Romana spálil velkou možnost Šimek, ale Vampolovo nahození pak tečoval z brankoviště do sítě Bartek. V závěrečné power play měl prodloužení na holi Káňa, ovšem Schwarze z vyložené příležitosti neprostřelil.

7. kolo hokejové eTipsport xtraligy:
HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 15. Stehlík (Šenkeřík, Šedivý), 39. Huna (Zíb, Roman) - 41. Vampola (Bartek), 47. Vitásek (P. Jelínek), 58. Bartek (Vampola). Rozhodčí: R. Čech, Mrkva - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 5099.
Vítkovice: Šindelář - Šenkeřík, Stehlík, Zíb, Kovář, Čerešňák, Klok, Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa I, E. Němec, Strapáč - Vandas, Kolouch, Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Liberec: Schwarz - Škoula, Šimek, Gřegořek, Kolman, Vitásek, Voráček, Kajínek - Bartek, Vampola, Kica - Bakoš, Filippi, Bulíř - Valský, Bulík, P. Jelínek - Jass, A. Dlouhý. Trenéři: Hynek, M. Černý a Láska.

Reklama

Související témata: