Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 1:2Hradec veze tři body z Plzně. Pět minut před koncem rozhodl Vašíček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Mertl 0 : 1
30. Lev 1 : 1
55. Vašíček 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v 7. kole Tipsport extraligy na ledě Plzně 2:1 a připsali si druhou venkovní výhru v sezóně. Hosté během utkání čtyřikrát nastřelili brankovou konstrukci, ale domácí Indiáni ještě na začátku 55. minuty drželi remízu 1:1. Poté ovšem střelou od modré čáry zajistil Mountfieldu tříbodovou výhru obránce Jiří Vašíček.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradečtí hokejisté se radují z gólu.

Článek

Hosté mohli jít brzy do vedení, během prvního střídání zachytil za brankou Kadlecovu rozehrávku Mertl, přihrál nekrytému Šimánkovi, ale jeho střelu z voleje stačil Machovský vyrazit. Domácí poté potvrdili při vyloučení Tvrdíka svoje přesilovkové trápení. Podobně si za chvíli vedl také soupeř.

Hráči Mountfieldu výborně bránili střední pásmo a Plzni pomohlo do první šance až v 11. minutě zaváhání Mikuše v obranné třetině. Pletka ovšem v dobré pozici Kantora neprostřelil.

V závěru první části Hradec dokázal při přesilovce pět na tři potrestat fauly Boháče a Dvořáka, když se z dorážky pohodlně prosadil Mertl. Po pauze vyrazil Kantor táhlý pokus Schleisse jen k Jánu Sýkorovi, jeho dorážku ale stačil gólman Východočechů vykopnout pravým betonem.

Vašíček zařídil Hradci tři body

Ve 25. minutě vypálil během početní výhody Šimánek z levého kruhu jen do pravé tyče a za chvíli zachránila domácí od další pohromy při přečíslení nepřesná střela Skokana. Domácí nestíhali pokrývat důrazné hráče Mountfieldu a při dorážce volného Červeného je zachránil zákrok Machovského lapačkou.

Plzeňští se vrátili do hry až při trestu Vašíčka. Nejprve ještě po akci Mertla pálil ve vlastním oslabení v gólové příležitosti Šimánek pouze do horní tyčky, na druhé straně naopak ve 30. minutě po zblokované střele Pletky vyrovnal zblízka bekhendem Lev. Autor branky mohl o dvě minuty později při další přesilové hře dokonat obrat, po křížné příhře Simona však otřel svůj volej jen o levou tyčku Kantorovy branky.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupily oba týmy opatrně. Ve 49. minutě ovšem orazítkoval Dej ze skrumáže horní tyčku. Z protiútoku Kantora pořádně protáhl pokus Pletky a za chvíli se štěstím vytěsnil mimo Balejovu ránu švihem. V 53. minutě ovšem na trestnou lavici usedl Kadlec. Oslabení domácí přestáli, ale po jeho skončení Vašíček od modré čáry propálil Machovského. Hradec umožnil chytrou hrou Plzni pouze 13 vteřin dlouhou power play a po předešlých dvou nezdarech uspěl.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Lev (Pletka, Kadlec) - 19. Mertl (Kudrna, Frühauf), 55. Vašíček (Skokan). Rozhodčí: Hodek, T. Horák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:9, navíc M. Dvořák - Valcourt oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4241.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, D. Boháč, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Johnson - Schleiss, T. Sýkora, J. Sýkora - M. Dvořák, M. Beran, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Frühauf, Pláněk, P. Mikuš, Jank, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Skokan, Červený, Kukumberg - P. Beránek, Nedvídek, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: