Hlavní obsah

Litvínov vyhrál i posedmé. Sezóna nemohla začít lépe, snad teď nezpychneme, doufá Francouz

Litvínov

Mistr je nečekaně poslední a o první body marně usiloval na ledě překvapivého lídra extraligové tabulky. Překonáním domácího brankáře Pavla Francouze 81 sekund před koncem zlínští hokejisté jen korigovali podobu své šesté porážky na 1:5. Litvínov je v ráži, proměnil tři z pěti přesilovek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz v duelu se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Během série sedmi výher dala Verva v početní výhodě už celkem dvanáct gólů. „Základ je v tom, že dobře bruslíme a víme o sobě. Navíc cvičíme přesilovky hodně a hrajeme je přesně takhle do šípu, Martin Ručinský u nich perfektně rozděluje puk. Já to pak dostal z první, přivřel oči, vypálil a puk byl v síti," přiblížil vítězný gól jeho autor František Lukeš, jenž na další tři branky ještě přihrál.

Pavla Francouze nakonec snad ani nemuselo mrzet, že před zraky reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky přišel v předoposlední minutě o druhé čisté konto. „Sezóna nemohla začít lépe, snad teď nezpychneme. Tým šlape. Kluci obětavě brání a v útoku jim to lepí. Ale v kabině se nikdo na tabulku nedívá," tvrdil litvínovský gólman.

Od té chvíle, kdy vyrukoval s novou maskou, na níž si nechal vypodobnit tvář místní legendy Ivana Hlinky, nedostal v žádném zápase víc než gól. „Když chytám na zimáku, který nese jeho jméno, tak je na místě ho i takhle připomenout. Nikdy jsem pana Hlinku osobně nepotkal, ale během tří let v litvínovském dresu jsem rychle pochopil, co znamenal. Každý ho tady uznává a jeho fotky všude visí."

Zatímco v Litvínově může po skvělém rozjezdu extraligy vládnout spokojenost, Zlín se propadá do hlubší a hlubší krize. „Bylo vidět, že domácí jsou v úplně jiném psychickém rozpoložení. Náš hokej byl děsně upracovaný, nic nám nešlo, oni hráli s obrovskou lehkostí," říkal zklamaně útočník Ondřej Veselý.

Hokejisty Litvínova čekají nyní v extralize dva domácí duely s Olomoucí a Libercem. Kolik bodů v těchto zápasech získají?
Šest bodů
67 %
Pět bodů
8,9 %
Čtyři body
6,6 %
Tři body
11 %
Dva body
1,1 %
Jeden bod
1,1 %
Žádný bod
4,3 %
Celkem hlasovalo 1876 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec