Hlavní obsah

Hokejisté Sparty začali přípravu na ledě, čekají na Hlaváče

PRAHA

Jako první ze všech v pondělí začali přípravu na extraligu na ledě hokejisté pražské Sparty, jako by chtěli ukázat, že udělají vše pro to, aby odčinili neúspěch z minulé sezony. Ambiciózní tým, který v play off vypadl už ve čtvrtfinále, zahájil skoro dvouměsíční období tréninků a zápasů s osmi posilami.

Foto: archiv

Jan Hlaváč

Článek

Změny v kádru ale nekončí. "Určitě bych chtěl do týmu ještě několik hráčů přivést," řekl kouč Jaromír Šindel. Z osmi nových jmen je šest obránců, proto se poohlíží po útočníkovi. Nejvýš na seznamu přání je Jan Hlaváč. "Jsme předběžně domluveni, že zůstane na Spartě, když nedostane ze zámoří dobrou nabídku na kontrakt," uvedl Šindel.

Hlaváč nemá v NHL smlouvu, jeho budoucnost záleží na zájmu zámořských klubů. Ve Spartě už hrál minulou sezonu, v případě pokračující výluky byl připraven holešovickému klubu pomáhat i nadále. Jít trénovat na led ale se sparťany neplánuje. "On teď posiluje, led je na něj ještě moc brzy," usmál se Šindel. Zatím se mu se žádostí o společný trénink neozval nikdo z těch, co ve Spartě loni během výluky hráli.

Šindel přišel k týmu koncem března

Šindel přišel k týmu koncem března, kdy na střídačce vyměnil Slavomíra Lenera. Tomu se stalo osudným vyřazení v prvním kole play off Vítkovicemi. Už ale nestihl zachránit v týmu Michala Broše, který už byl v té době domluvený s finským Oulu. "Jeho odchodu je velká škoda. Zvlášť když byl skvěle sehraný s Kratěnou," podotkl Šindel, že bude muset tvořivému pravému křídlu najít nového centra.

Vedle Broše opustilo klub všech sedm posil z NHL, a dále mezi jinými obránci Martin Richter (Liberec), Josef Melichar (České Budějovice) a Josef Řezníček (Karlovy Vary). Opačným směrem zamířil zadák Martin Hlavačka, dalšími výraznými posilami do obrany jsou Jiří Vykoukal z TPS Turku, jenž se vrací do klubu po sedmileté odmlce, a slovenský reprezentant Richard Stehlík.

Sparťané se po dovolené sešli již minulý týden, dnes v devět ráno Šindel přivítal šestici hráčů na dobrovolném tréninku. Pak už ale povede tým pohromadě. První týden čekají hráče cvičení na techniku, aby si znovu zvykli na hokejku. Úvodní zápas přípravy čeká Spartu příští úterý, kdy v Holešovicích nastoupí proti Českým Budějovicím v modelovém zápase na 4x20 minut.

Reklama

Související témata: