Hlavní obsah

Hokejový Zlín sáhl po sérii nezdarů ke změnám v hráčském kádru

Zlín

Vedení hokejistů mistrovského Zlína zareagovalo na nevydařený vstup do extraligy změnami v hráčském kádru. Z prvoligové Třebíče se vrátil brankář Tomáš Štůrala, který si vyměnil místo s Lubošem Horčičkou, na střídavý start přišli dva útočníci z nižších soutěží Robert Říčka z Havířova a David Šťastný z Přerova. Trenér Rostislav Vlach a asistent Juraj Jurík mají stále důvěru vedení klubu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zklamaní zlínští hráči na ilustračním snímku z duelu s Pardubicemi. Vpředu zkušený obránce Radim Tesařík.

Článek

"S trenéry jsme se dohodli, že vzniklou krizi budeme řešit uvážlivými změnami v hráčském kádru. Do týmu chceme sahat postupnými kroky. Kvůli špatným čtrnácti dnům nemíníme rozbít tři roky tvořenou strategii," uvedl na klubových stránkách jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

Vedení klubu uvažuje také o hráčských výměnách v rámci extraligy. Do pátečního domácího utkání se Spartou na ně ale nejspíš ještě nedojde. "Na hráčském trhu je zájem o některé naše hráče. Dostali jsme také nabídky z jiných klubů. Případné výměny budeme pečlivě zvažovat z pohledu výhodnosti i délky," dodal Kamas.

Případný návrat Antonína Honejska, který nemá ve finském Espoo odpovídající herní vytížení, v současné době údajně nepřipadá vzhledem k jeho smlouvě v úvahu. Ztroskotala i myšlenka na povolání Marka Melenovského z prvoligové Jihlavy, neboť sám hráč se necítí v ideální formě.

Obhájce titulu je v extraligové tabulce na posledním 14. místě. V šesti odehraných zápasech nezískal Zlín ani bod a vstřelil pouze deset branek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice