Hlavní obsah

I bez loňských opor odvádí tým poctivou práci, kvituje trenér Mlejnek výsledky Karlových Varů

Karlovy Vary

Sympatickým způsobem si zatím počínají v extralize hokejisté Karlových Varů. V osmi odehraných zápasech získali už dvanáct bodů a figurují uprostřed tabulky. Obměněný tým, který během léta přišel o řadu opor, dostává novou herní tvář. A trenér Karel Mlejnek věří, že nadšení jeho svěřencům vydrží.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu proti Liberci.

Článek

Po odchodech reprezentanta Zaťoviče do KHL, Pohla do Německa, Gulašiho do Švédska i dalších hráčů vás mnozí před startem sezóny pasovali na outsidera v domácí soutěži. Bylo těžké se vyrovnat s hráčskými ztrátami?

Byli jsme postaveni do situace, že největší hvězdy ve Varech neudržíme. Respektuji podmínky, v jakých klub pracuje. Třeba Martin Zaťovič je vynikající a excelentní hráč, pro Vary odvedl maximum a zlákalo ho Rusko. Tak to je, a nezbývá nám, než se obejít bez něj. Nechci lkát nad odchody, protože bych se nerad dotkl kluků, kteří tady letos působí a odvádějí poctivé výkony.

Vedle příchodů útočníků Dudy a Davida Hrušky se vám nakonec povedlo sehnat i zkušené hráče do obrany. Co na jejich adresu?

Harant, Sičák i Redlihs jsou pilíři defenzivní řady. Přiznám se, že jsem sám překvapen, jak rychle do týmu zapadli, třebaže prvně dva jmenovaní přišli až těsně před startem extraligy. Jsem rád, jak mužstvo šlape. Spíš jsem čekal, že nám bude chvíli trvat, než se dáme do kupy po herní stránce.

A ještě jedno jméno stojí za zmínku - dvacetiletý Vojtěch Tomeček. S pěti góly je nejlepším střelcem týmu. Kde se to v něm vzalo?

Vojta patří do skupiny mladíků a vede si velmi dobře. Už v minulé sezóně stihl přes třicet extraligových zápasů, letos nevynechal ani jeden a táhne ofenzívu. Snad nějaké góly ještě přidá (úsměv).

Kde byste rád viděl Energii v tabulce po základní části?

Momentálně mě zajímá nejbližší zápas. Chceme dbát na defenzívu a k ní přidat proměňování šancí. V této fázi soutěže se soustřeďujeme hlavně na sebe, a ne na to, kolik týmů je v tabulce pod námi. Pořád jsme v úvodu sezóny a čas na analýzy i úvahy přijde až tak po první čtvrtině.

Reklama

Související témata: