Hlavní obsah

Olomouc nasázela Vítkovicím devět gólů, Zlín porazil Spartu. Plzeň deklasovala Kometu

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince si v pátečním utkání 8. kola Tipsport extraligy ve Werk aréně s přehledem poradili s Karlovými Vary a díky výhře 4:0 se bodově dotáhli na vedoucí Litvínov, který čeká duel na Slavii až 28. října. První výhru v nové sezóně nejvyšší soutěže vybojoval mistrovský Zlín, který jediným gólem Romana Vlacha porazil rozjetou Spartu. Brno doma propadlo s Plzní, Západočeši zachytili začátek utkání a z ledu Komety si vezou vysoké vítězství 5:0. Senzací kola je však vysoká výhra Olomouce 9:1 nad Vítkovicemi. Týmy Liberce a Hradce Králové v závěrečných sekundách otočily nepříznivé výsledky - Bílí Tygři zdolali Pardubice 3:2 po nájezdech a Mountfield porazil stejným rozdílem v prodloužení Mladou Boleslav.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucká radost po druhém gólu proti Vítkovicím.

Článek
Fotogalerie

Třinec načal proti Karlovým Varům druhou polovinu série čtyř domácích utkání. Proti Plzni ani Mladé Boleslavi Oceláři nezaváhali a v souboji s Vary dokonce udrželi čisté konto. K tříbodovému zisku je nasměrovaly slepené góly Žejdla v oslabení a Doudery, hosté už se na odpor nezmohli. Třinec se dotáhl na vedoucí Litvínov, má však horší skóre a je druhý.

Hokejová Tipsport extraliga, 8. kolo:
Třinec - Karlovy Vary 4:0
Branky: 8. Žejdl, 9. Doudera, 23. Orsava, 59. Rufer.
Zlín - Sparta 1:0
Branka: 50. Vlach.
Brno - Plzeň 0:5
Branky: 2. a 55. J. Sýkora, 5. Lev, 10. Divíšek, 34. Schleiss.
Liberec - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 57. Vampola, 60. Bakoš, rozh. nájezd Bulíř - 24. Tybor, 50. Sýkora.
Hradec Králové - Mladá Boleslav 3:2 po prodloužení
Branky: 48. Kudrna, 60. Šimánek, 65. Mikuš - 10. Pabiška, 38. Látal.
Olomouc - Vítkovice 9:1
Branky: 2. a 28. Rác, 15. a 40. Hrňa, 19. Laš, 30. Buc, 35. Matai, 37. Skrbek, 44. Cibák - 5. Vandas.
Zápas Slavia - Litvínov se hraje v úterý 28. října

Obhájce titulu Zlín se usadil na dně tabulky, po sedmém zápase sezóny už však nemá na kontě nulu, nýbrž tři body. Úřadujícího mistra sice stále trápí slabá produktivita, Beranům však stačila jediná trefa Romana Vlacha z 50. minuty k tomu, aby porazil rozjetou Spartu. První nulu si letos připsal brankář Štůrala, kterého si Zlín stáhl ze střídavého startu v Třebíči.

Severomoravské derby Olomouce a Vítkovic se vrátilo na extraligové jeviště po 17 letech a ostravský celek na něj nebude vzpomínat v dobrém. Nováček z Hané totiž rozstřílel svého protivníka 9:1, Olomouci vyšla především druhá třetina, kdy se trefila pětkrát. Pět kanadských bodů za dva góly a tři asistence si připsal útočník Erik Hrňa. Vítkovice se propadají tabulkou, prohrály už potřetí za sebou.

Debakl Brna, Liberec s Hradcem otočily skóre

Zraněními zmítaná brněnská Kometa se v posledních zápasech trápí a nic se na tom nemění ani po pátečním 8. kole. Moravané utrpěli další domácí debakl, tentokrát podlehli 0:5 Plzni. Západočeši se rychle ujali vedení a o tříbodovém zisku rozhodly tři rychlé trefy v rozmezí necelých deseti minut první třetiny. Brno prohrálo čtvrtý duel v řadě a kleslo na předposlední místo.

Páteční zápasy se nevyvíjely dobře pro Hradec ani Liberec, přesto oba celky zvítězily. Mountfield prohrával s Mladou Boleslaví 0:2, ale v posledních dvou minutách srovnal a v prodloužení nakonec rozhodl Mikuš. Bílí Tygři zase dotahovali náskok Pardubic, Bakoš poslal 12 sekund před sirénou zápas do prodloužení a vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, v kterých rozhodl domácí Bulíř.

Reklama