Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 4:0Třinec nedal Varům šanci, Hrubec vychytal druhou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Žejdl 1 : 0
9. Doudera 2 : 0
23. Orsava 3 : 0
59. Rufer 4 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v utkání 8. kola extraligy Karlovy Vary 4:0 a i v třetím domácím utkání za sebou dokázali naplno zabodovat. Dotáhli se tak na vedoucí Litvínov. Ve prospěch Severočechů, kteří se představí na Slavii až koncem října, hovoří jen lepší skóre. O výhře Ocelářů nebylo nejmenších pochyb a už v první desetiminutovce po gólech Lukáše Žejdla a Milana Doudery získali dvougólový náskok. Brankář Šimon Hrubec podruhé v ročníku vychytal nulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hráči (zleva) Marek Růžička, Milan Doudera a Lukáš Jašek se radují z druhé branky v utkání proti Karlovým Varům.

Článek

Domácí nevyzpytatelného soupeře v první třetině svírali jako v kleštích, přesto mu dovolili první gólovou šanci, která mohla zahýbat vývojem. Hosté se v osmé minutě v přesilovce dostali do přečíslení, ale Balán ránu neumístil podle představ a Hrubec ji bez potíží vyrazil.

Trest pro Energii byl dvojnásobný: Kverka totiž ještě v početní výhodě lehkovážně nepřesnou přihrávkou odevzdal puk Rákosovi, ten ho posunul mezi kruhy na osamoceného Žejdla a Závorka pomalu nestihl ani zareagovat. Třinec v oslabení dokázal skórovat již v třetím utkání po sobě.

Oceláři, kterým znovu scházel zraněný Plíhal, pak agresivním hokejem protivníka drželi pod konstantním tlakem. Jejich pohodu umocnil už o 64 sekund po Žejdlovi Doudera, jenž napřáhl od modré čáry a Závorka vzdor dobrému výhledu mávl lapačkou do prázdna.

Závorka však Karlovarské ještě do konce úvodního dějství několikrát podržel. Kryl těžký Rothův a Draveckého pokus zblízka, Rufer ho v ideální situaci z voleje napálil do ramena.

Rozhodnutí přišlo na začátku druhé třetiny

Jednoznačnému vývoji se Západočeši nedokázali vzepřít ani ve druhé části. Třinec byl pánem svého ledu a třetí gól Orsavy, který na Rákosův pas od levého mantinelu jen nastavil čepel, už ve 23. minutě v podstatě rozhodl o vítězi.

Další góly visely ve vzduchu hlavně v dlouhé třinecké přesilovce pět na tři, ale Závorka dvakrát zneškodnil šance Trončinskému, a když nestačil ani on, Kreps z brankoviště bekhendem netrefil prázdnou bránu. Protože i Orsava v další stoprocentní příležitosti ztroskotal na Závorkovi, domácí z výrazného tlaku v prostřední části vytěžili jedinou branku.

Hostům se teprve v závěru povedlo vymanit z třineckého sevření a s lepší koncovkou mohl být závěr ještě zajímavý. Jenže Kverka nejprve z metru trefil jen tyč a pak nepřekonal Hrubce ani ze sólového nájezdu. S velkou chutí hrající Rákos mohl přidat čtvrtý gól, ale zazvonil pouze na spojnici tyčky a břevna. Účet uzavřel Rufer, když dokončil Krepsův průnik, ale sudí jeho gól uznali až zpětně po konzultaci s kolegou u videa.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Žejdl (Rákos), 9. M. Doudera (Kindl, M. Růžička), 23. Orsava (Rákos), 59. Rufer (Kreps, Dravecký). Rozhodčí: Hejduk, Turčan - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4486.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, M. Doudera, Nosek, Linhart, Galvas - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rufer - Rákos, Žejdl, Orsava - Jašek, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, Dvořák - D. Hruška, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Balán, Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Flek, R. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata: