Hlavní obsah

Vyhráli jsme v pravý čas, zářil po premiérovém triumfu Vlach, autor jediné zlínské trefy proti Spartě

Zlín

Už i hokejisté Zlína vědí, jak chutná radost z vítězství. Obhájci titulu vydřeli premiérové tři body za výhru 1:0 nad Spartou. Z Třebíče povolaný brankář Štůrala vychytal nulu a svého otce Rostislava podržel v trenérské funkci rozhodující trefou Roman Vlach.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Roman Vlach se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

„Konečně. Vyhráli jsme v pravý čas," oddechl si šťastný Vlach mladší. „Moji vítěznou branku si ani moc nevybavuju, rád se na ni podívám na videu. Prostě jsem do toho v naší obranné třetině kopl a najednou bylo přede mnou volno. Povedlo se mi projet přes celé kluziště, blafák mi vyšel parádně," zářil.

Roman Vlach mínil, že mužstvu prospěly korektury v sestavě. Do elitního útoku se přesunul k Leškovi a Balaštíkovi místo Köhlera Veselý a šanci dostali hostující borci Říčka z Havířova a Šťastný z Přerova. Tou nejpodstatnější změnou byl ale návrat brankáře Štůraly z prvoligové Třebíče. „Bylo vidět, že se mu tam dařilo. Byl v pohodě, podal perfektní výkon a zřejmě nám dodal vítězný impuls," pochválil spoluhráče Vlach.

Jméno Tomáše Štůraly, který hned při prvním startu v této extraligové sezóně vychytal nulu, skandovali nadšení zlínští fanoušci ještě dlouho po zápase. „Asi jsem byl dokonalý," žertoval. Připustil, že doufal, že mužstvu může pomoct. „Dařilo se mi v Třebíči, a tak jsem věřil, že solidně zachytám i za Zlín. Kluci ovšem skvěle bránili, hrozně moc mi pomohli. Snad nás toto vítězství nakopne a půjdeme nahoru. Play off se dá určitě ještě stihnout," přemítal. Netušil, zda už zůstane ve Zlíně natrvalo. „V neděli se snad v Plzni zase v brance objevím," usmíval se.

Přálo i štěstí, viděl asistent kouče. Chtějí Honejska

Zlínský asistent Juraj Jurík potvrdil, že Štůrala je momentálně týmovou brankářskou jedničkou. „Není samozřejmě důvod nic měnit. V duelu se Spartou jsme nebyli lepším celkem, ale po tom martýriu, jaké jsme si prožili na začátku sezóny, nám konečně přálo i štěstíčko," liboval si.

Asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták nemusel příčinu porážky hledat dlouho. „Šancí jsme si vytvořili dost, ale bohužel jsme žádnou neproměnili. Štůrala nás prostě vychytal. A co říct k Vlachově gólu? Nám se samozřejmě vůbec nelíbil, avšak chápu, že místní diváci si ho užili," zažertoval.

Zlíňané se snaží mužstvo ještě posílit. Dál usilují o svého nedávného forvarda Honejska, který definitivně rozvázal smlouvu ve finském Espoo.

Reklama