Hlavní obsah

Rozhodčí Pavlovič a Smitka dostali trest za chybně uznaný gól

Dvojice hlavních hokejových rozhodčích Alexander Pavlovič, Jakub Smitka dostala dvouzápasový trest za chybně uznaný gól v závěru pátečního zápasu 8. extraligového kola mezi Libercem a Pardubicemi. Pavlovič se Smitkou nesprávně uznali branku domácího Martina Bakoše dvanáct sekund před koncem normální hrací doby, díky které si Liberec vynutil prodloužení. Bílí Tygři nakonec vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Tomáš Filippi (vlevo) na ilustračním snímku bojuje o puk s forvardem Karlových Varů Romanem Pšurným.

Článek

"Rozhodčí uznali v závěru utkání branku, ačkoli jí přecházel kontakt útočícího hráče v brankovišti," uvedl předseda komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje Pavel Halas. "Navíc se dopustili i některých dalších chyb, například při posouzení nedovolených zákroků," doplnil Halas v tiskové zprávě.

Na výkon hlavních arbitrů si stěžovaly i Pardubice, které kromě branky poukázaly i na chybné vyloučení Václava Benáka a naopak nepotrestaný faul na Tomáše Zohornu. "Jsem rád, že šéf komise uznal naši stížnost ve všech bodech. I my jsme ale v zápase udělali několik chyb, bez kterých bychom nedovolili soupeři vyrovnat," uvedl sportovní manažer Východočechů Dušan Salfický na klubovém webu.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice