Hlavní obsah

Olomouc a Vítkovice dostaly pokuty. Za dýmovnici a obrázky na kostce

Praha

Hokejové kluby HC Olomouc a Vítkovice Steel dostaly od disciplinární komise extraligy pokuty ve výši 20 000 korun respektive pět tisíc korun za porušení herního řádu soutěže. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Bek Jiří Ondrušek (vlevo) a útočník Pavel Patera se radují po skončení zápasu proti Vítkovicím s olomouckým publikem.

Článek

Olomouc dostala pokutu za to, že páteční zápas 8. kola mezi domácími Kohouty a Vítkovicemi musel být v polovině druhé třetiny přibližně na tři minuty přerušen poté, co byla na ledovou plochu vhozena dýmovnice. Podle záběrů České televize předmět na plochu hodil zřejmě fanoušek hostů.

"Předseda komise Karel Holý současně (klub) upozornil, že podobné provinění, které může v závažných případech vést až k ukončení utkání pro nezpůsobilost hrací plochy nebo nízkou viditelnost, může být při opakování potrestáno i vyšší finanční pokutou, případně uzavřením stadionu," uvedl hokejový svaz v tiskové zprávě.

Vítkovický klub dostal pokutu za to, že v nedělním souboji 7. kola proti Liberci v rozporu s pravidly na kostce nad led promítal herní situaci v průběhu jejího přezkoumávání brankovým videorozhodčím.

Reklama

Související témata: