Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 5:2Plzeň díky povedené první třetině porazila mistrovský Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Moravčík 1 : 0
13. Sýkora 2 : 0
15. Kratěna 3 : 0
19. Kotvan 3 : 1
26. Kubalík 4 : 1
42. Řezníček 4 : 2
60. Divíšek 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v nedělním 9. kole extraligy Zlín 5:2 a poprvé v nové sezóně si přispali dvě výhry za sebou. Domácí si rozhodující náskok vypracovali již během první třetiny, v jejíž 15. minutě vedli 3:0. Hosté se zvedli až ve druhé polovině utkání, na obrat už ale bylo pozdě a stále čekají na bodový zisk z venkovních kluzišť. Mistrovský Zlín prohrál sedmé z osmi utkání a i nadále je poslední.

Článek

Domácí povzbuzeni vysokou výhrou z pátečního utkání v Brně v úvodu zatlačili soupeře do jeho obranného pásma. Zlín sice přečkal oslabení, ale v 9. minutě dostal Indiány do vedení po nahození od modré čáry svým premiérovým extraligovým gólem Moravčík. Poté gólman Štůrala dokázal vyrazit ránu nekrytého Tomáš Sýkory z mezikruží. Centr třetího plzeňského útoku si vše vynahradil ve 13. minutě, kdy tečí Kubkova nahození zvýšil na 2:0.

Hosté nestíhali bránit lépe se pohybující hráče Plzně a o necelé tři minuty později při vyloučení Říčky přidal po rychlé přesilovkové kombinaci třetí gól Kratěna. V závěru třetiny ovšem Zlín po vyhraném buly snížil, když Kotvanův pokus díky nešťastné teči domácího hráče skončil za zády Machovského.

Na začátku prostřední části předvedli nepříliš zaplněným ochozům bitku Pletka s Čajánkem a chvíli na to hosté umožnili svými fauly Indiánům 69 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Během ní sice skvěle zakročil proti šancím Lva a Kratěny Štůrala. Ve 26. minutě ovšem beci Zlín za sebou zapomněli Kubalíka, kterž po dlouhém pasu Moravčíka střelou mezi betony upravil na 4:1.

Po polovině utkání se hosté na chvíli probrali. V krátké dvojnásobně početní výhodě ale neuspěl zblízka dorážející Balaštík a v pokračující přesilovce pět na čtyři v dobrých pozicích selhali také Urbanec s Vlachem. Závěr druhé části opět patřil domácím, po krásné kombinaci s Kadlecem ale ztroskotal na Štůralovi Kratěna.

Po druhé pauze utkání zdramatizoval Řezníček, jehož střela ve 42. minutě skončila díky zakrytému Machovského výhledu v síti. Domácí poté viditelně znervózněli a soustředili se na obranu. V 50. minutě ovšem po zaváhání hostů v rozehrávce neuspěl v úniku Divíšek.

Čerstvá posila Indiánů si vše vzápětí zopakovala díky hození hole Žižky, ale Štůrala svým pravým betonem zlikvidoval i trestné střílení. Zlínští se ve zbytku hrací doby snažili o kontaktní gól, ale během minutové power play zlepšené o vyloučení Kadlece neskóroval zblízka Žižka a naopak na konečných 5:2 zvýšil Divíšek.

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Moravčík (M. Beran, Kubalík), 13. T. Sýkora (Kubka, Balej), 15. Kratěna (Divíšek, Lev), 26. Kubalík (Moravčík, Kubka), 60. Divíšek - 19. Kotvan (D. Řezníček, Holík), 42. D. Řezníček (Holík, Říčka). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4326.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, D. Boháč, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Lev - J. Sýkora, Divíšek, Pletka - Balej, T. Sýkora, Johnson - Schleiss, M. Beran, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.
Zlín: Štůrala - Marušák, O. Horák, Žižka, Urbanec, Kotvan, D. Řezníček - Balaštík, Leška, Veselý - Z. Okál, Čajánek, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: