Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 6:0Třinec smetl Hradec, Adamský se blýskl čistým hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Růžička 1 : 0
8. Růžička 2 : 0
12. Orsava 3 : 0
34. Adamský 4 : 0
48. Adamský 5 : 0
50. Adamský 6 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zdolali v nedělním 9. kole extraligy Hradec Králové 6:0 a v sérii čtyř domácích utkání získali plný počet bodů. Zároveň se dostali do čela soutěže, neboť mají lepší skóre než doposud neporažený Litvínov.

Článek

Oceláře k pátému vítězství v řadě nasměroval dvěma úvodními góly Marek Růžička, pak se ale stal hlavním protagonistou Martin Adamský, který v rozmezí šestnácti minut zaznamenal čistý hattrick. Brankář Šimon Hrubec potřetí z posledních pěti zápasů vychytal nulu a je 122 minut bez obdrženého gólu.

Přestože Kudrna už ve čtvrté minutě vystavil Hrubce dvěma obtížným zákrokům, pak to šlo s Hradcem rychle z kopce. Východočeši sehráli ve Slezsku svou nejhorší třetinu v dosavadní sezoně. Už v páté minutě je 'načal' Růžička, který se na levém křídle jako nůž máslem dostal přes Beránka a zavěsil nad Kacetlovu lapačku.

To bylo to, co Třinec potřeboval. Mohl se přestat obávat tuhé hostující defenzívy a ovládl kluziště. Hradec se mohl sebrat v přesilovce při vyloučení Irgla, ale víc než Hrubec se musel ohánět Kacetl, který zlikvidoval příležitosti Rufera a Orsavy. Rufer pak raději přenechal roli zakončovatele znovu Růžičkovi, který jeho pas z rohu kluziště jen sklepl do sítě.

Hradec tentokrát svůj vyhlášený důraz před brankou nechal v šatně. Orsava se ve 12. minutě přímo na brankovišti pohodlně natáhl po odraženém puku a potřetí ho zasunul za Kacetla.

Kouč Draisaitl se vývoj snažil všemožně zvrátit: do druhé třetiny poslal do banky Pavleku, který si tak připsal první extraligový start. Hosté začali také hrát daleko více do těla. Mohl se dostavit i efekt, ale Mertlův únik v oslabení skončil ve 27. minutě jen tyčkou. Třinec zůstal efektivnější. Trončinský po parádní akci nabil Adamskému, který z voleje po ledě prostřelil Pavelku počtvrté.

Když se pak Hrubec roztáhl proti šanci Deje, bylo zřejmé, že Třinec už utkání nepustí. A vytoužený zlom nepřivodil ani Valcourt, který se v závěru druhého dějství porval s Kleslou.

Třinec už měl závěr zápasu znovu ve své režii. Hradci naopak štěstí ukazovalo záda na všech frontách a po úderu pukem opustil led se zakrvaveným obličejem bek Frühauf. Hosté museli dopít kalich hořkosti do dna. Adamským po šťastném odrazu kotouče zvýšil na 5:0 a v dalším střídání po nápadité přihrávce Polanského od zadního mantinelu zkompletoval hattrick.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. M. Růžička (Kindl, Linhart), 8. M. Růžička (Rufer, Nosek), 12. Orsava (Žejdl, Rákos), 34. Adamský (Trončinský), 48. Adamský (Irgl), 50. Adamský (Polanský). Rozhodčí: Polák, R. Svoboda - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:8, navíc Rákos - Slovák oba 10 minut. Diváci: 3976.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, M. Doudera, Nosek, Linhart, Galvas - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rufer - Rákos, Žejdl, Orsava - Jašek, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Hradec Králové: Kacetl (21. Pavelka) - Slovák, Vydarený, Pláněk, Frühauf, Jank, Dietz, Piegl - Kudrna, Mertl, Šimánek - Pospíšil, Knotek, Dej - Skokan, Kukumberg, Červený - Beránek, Nedvídek, Valcourt - Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: