Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 0:4Mladá Boleslav potřetí za sebou padla, doma nestačila na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vas 0 : 1
19. Micka 0 : 2
42. Valach 0 : 3
55. Sklenář 0 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Slavie vyhráli v nedělním 9. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 4:0 a poprvé v sezóně získali venku tři body. Středočeši prohráli potřetí za sebou a doma nezvládli tři z dosavadních čtyř zápasů. Prvním čistým kontem v sezoně se na výhře Slavie podílel brankář Dominik Furch.

Článek

Nováček soutěže sice v sobotu oficiálně potvrdil příchod zkušeného brankáře Málka, dnes ale vsadil na Valenta. Hrdina předešlého duelu kapituloval poprvé v 9. minutě. Domácí nejprve nevyužili dvě své přesilové hry, poté v oslabení inkasovali. Skóre otevřel maďarský útočník Vas, který si tak připsal první extraligovou trefu.

Domácí pak měli optickou převahu, ale Klimenta řešil přečíslení dvou na jednoho nepřesnou střelou a k vyrovnání nevedla ani individuální akce Jarůška, který se začlenil do boleslavské sestavy po hostování v první lize. Při prvním startu v extralize nastoupil v elitní formaci s Výborným a Pabiškou. Vedení Slavie navýšil 97 vteřin před koncem první třetiny Micka, jenž dorážel po brejku Miloslava Čermáka.

Přes pečlivou slávistickou obranu se domácí nemohli prosadit, i když měli mírnou převahu. Při krátké přesilovce v polovině druhé třetiny prováhal velkou šanci Pabiška, jenž netrefil puk před prázdnou brankou po přihrávce Výborného. Slavia hrozila hlavně z rychlých protiútoků, po jednom z nich se v gólové pozici ocitl Klhůfek, ale trefil Valenta.

Důležitý krok k výhře udělali hosté 62 vteřin po začátku třetí třetiny, kdy Valach střelou od modré zvýšil náskok Slavie na 3:0. Boleslavští hráči pak působili dost zaraženě, brzy poté jim nepomohla ani přesilovka při trestu Knota. Jednu z mála výraznějších boleslavských šancí ve třetí třetině neproměnil v 52. minutě Bárta, který z úhlu netrefil poloprázdnou branku. Vedení hostů navíc pět minut před koncem navýšil při přesilovce Sklenář.

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Vas (Bednář), 19. Micka (M. Čermák, Weissmann), 42. Valach (Sklenář, Stránský), 55. Sklenář (Stránský, Holub). Rozhodčí: Šindler, Turčan - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2. Diváci: 4040.
Mladá Boleslav: Valent - Kučný, M. Hruška, Trška, Stříteský, Vidmar, Robar, R. Čermák - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Klimenta, Broš, Mikulík - Rys, Musil, Lenc - Bárta, Kubica, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Knot, Štich, Barák - Bednář, Vas, Poletín - Stránský, Klhůfek, Sklenář - M. Čermák, Weissmann, Micka - Babka, Andres, Tomek. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články