Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 3:1Litvínov udržel vítěznou sérii, přišel ale o vedení v soutěži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Martynek 1 : 0
30. Marosz 1 : 1
33. Martynek 2 : 1
59. Piroš 3 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova udrželi i v 9. kole extraligy neporazitelnost. Přestože doma v neděli porazili Olomouc 3:1, přišli o vedení v tabulce. Přeskočil je totiž Třinec, který má lepší skóre. Na výhře Vervy se dvěma góly a asistencí podílel Rostislav Martynek.

Článek

Severočeši nastoupili bez zraněných Ručinského a Jánského, už po dvaceti sekundách se ale mohli dostat do vedení. Lukeš vystřelil z otočky, Vošvrda puk vyrazil pouze na Hüblovu hůl, ten ale zblízka poslal puk těsně vedle pravé tyčky. Další šance neproměnili Šrámek a Pavelka, v osmé minutě se už domácí dočkali. Hostující obránce natlačil Gerháta na svého brankáře, ten nemohl chytat, čehož využil Martynek a bez problémů skóroval.

První olomouckou příležitost měl na hokejce Diviš, který prověřil Francouze ranou z pravé strany, domácí brankář ale ukryl puk v lapačce. V další šanci hostí byl Rác, ale opět s přehledem zakročil domácí brankář.

V úvodu druhé části byl ve své druhé šanci Šrámek, ale ani napodruhé se prosadit nedokázal. Jeho střela šla těsně vedle. V 25. minutě ujela v oslabení dvojice Hübl - Lukeš a jejich zakončení zastavil Paterův faul. Hübl tak dostal výhodu trestného střílení, které ovšem neproměnil.

V polovině utkání se tak prosadili hosté. O vyrovnání se postaral bekhendovým blafákem Marosz. Severočeši ale i nadále hráli aktivně a v 33. minutě šli opět do vedení, když využili početní výhodu. Martynek dorazil do branky Kubátovu střelu.

Do třetí části nenastoupil Lukeš a domácí tak přišli o dalšího klíčového útočníka. V 45. minutě měl Zuzin obrovskou šanci vyrovnat, ale Francouz se bleskurychle přesunul a výtečně zasáhl. Domácí byli pod tlakem, ale hostům se tentokráte nedařilo v koncovce. Francouze nepřekonali Laš ani Hrňa. V 54. minutě přišli domácí o dalšího forvarda, když po střetu se Skrbekem odstoupil Hanzl, vítězství ale udrželi. V 59. minutě Olomouc odvolala brankáře a poslední slovo měl Piroš.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Martynek (Hanzl), 33. Martynek (Kubát, Hanzl), 59. Piroš (Martynek, Chaloupka) - 30. Marosz (Skrbek, Rác). Rozhodčí: Hribik, T. Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:6, navíc Cibák (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5741.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Gerhát - Šrámek, Piroš, Jurčík - Písařík, Smolka, Kubinčák. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Rašner, Majeský, Škůrek - Diviš, Patera, R. Dlouhý - Rác, Marosz, Cibák - Hrňa, Matai, Laš - Jergl, Zuzin, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín