Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 4:2Pardubice prodloužily sérii nezdarů Vítkovic, hrdinou byl Tybor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Tybor 1 : 0
16. Huna 1 : 1
22. Nahodil 2 : 1
31. P. Sýkora 3 : 1
51. Šedivý 3 : 2
59. Tybor 4 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli i ve čtvrtém domácím utkání v sezóně, Vítkovice porazili po boji 4:2. Na všech čtyřech gólech Východočechů se v 9. kole extraligy podílel útočník Radoslav Tybor. Slovenský reprezentant dvě branky vstřelil a na dvě přihrál. Zatímco Vítkovice prohrály počtvrté za sebou, Pardubice popáté za sebou bodovaly.

Článek

Vítkovice čekal po debaklu v Olomouci další těžký venkovní zápas. Pardubice totiž předchozí tři domácí utkání vyhrály, navíc pokaždé vstřelily první branku.

A stejně tomu bylo i tentokrát. Kolář sice v první gólové šanci neuspěl, ale v 8. minutě vyslal Nahodil do sóla Tybora a ten rychlou střelou propálil Dolejše. Oba pardubičtí útočníci bodovali už v sedmém utkání v řadě. A výrazně se podíleli i na další gólové produkci svého týmu.

Vítkovice se rozjížděly pomaleji, ale postupně získaly střeleckou převahu. První vážnou hrozbu přichystala Kristanovi čtvrtá formace, jejíž nápor zakončil tvrdou ranou Vandas. Jinak hrozila zejména Romanova řada, která nastupovala v pořadí jako první. V 16. minutě také zařídila vyrovnání, když osamocený Huna parádní střelou potrestal špatné střídání soupeře.

Na další vývoji skóre měly velký vliv přesilové hry. Ani jeden tým sice nedokázal ve druhé třetině využít po dvou možnostech, ale Pardubice si v nich dokázaly vytvořit rozhodující tlak, který následně gólově zúročily. Ve 22. minutě tak krátce po vypršení Pastorova trestu zakončoval na zadní tyči důrazný Nahodil. V polovině zápasu po obdobné akci navýšil pardubické vedení Sýkora.

Vedení Pardubic mohl zkraje třetí třetiny navýšit Semorád, ale situaci dvou proti jednomu nedotáhl do zdárného konce. A tak udeřily Vítkovice, které se jinak nemohly dostat k potřebnému tlaku. Šedivý zkusil štěstí střelou zápěstím přes obránce a zacílil přesně. Víc už Vítkovičtí nestihli ani při dvouminutové hře bez brankáře. Výhru Pardubic navíc dokonal ranou do prázdné branky Tybor.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Tybor (Nahodil, Havlík), 22. Nahodil (Radil, Tybor), 31. P. Sýkora (Tybor, Nahodil), 59. Tybor (Radil) - 16. Huna (Roman, Svačina), 51. Šedivý (Vandas). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7476.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Tybor, Nahodil, Radil - Kolář, M. Špaček, Cetkovský - Moučka, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Vítkovice: Dolejš - Zíb, Klok, Čerešňák, Štencel, Šenkeřík, Stehlík, Pastor, Kovář - Huna, Roman, Svačina - Olesz, E. Němec, J. Káňa I - Šedivý, Burger, Kolouch - Vandas, Húževka, Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata: