Hlavní obsah

Sparta - Liberec 4:2Sparta zdolala díky třem gólům v přesilovkách Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Klimek 1 : 0
20. Kumstát 2 : 0
39. Škoula 2 : 1
54. Ďaloga 3 : 1
54. Vampola 3 : 2
60. Barinka 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zdolali v nedělním 9. kole extraligy Liberec 4:2 a vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Zápas rozhodl v 54. minutě v přesilovce obránce Marek Ďaloga, který se trefil 38 vteřin po vyrovnání Petra Vampoly v oslabení. Pražané vstřelil první tři branky v početních výhodách a výsledek potvrdili při signalizovaném vyloučení, kdy Michal Barinka trefil prázdnou branku po pokusu hostů o power play.

Článek

Po několika střeleckých pokusech na obou stranách se dostal do první velké šance v páté minutě hostující Kica. Dostal se do úniku, ale brankář Novotný jeho střelu mezi betony kryl. Na druhé straně po Ďalogově akci vychytal Kumstáta Lašák. V šesté minutě odstartoval Vampola sérii čtyř vyloučení Bílých Tygrů a Sparta trestala.

V osmé minutě při prvním oslabení Severočechů otevřel skóre dorážkou svého předchozího pokusu Klimek a připsal si už sedmou trefu v sezoně. Při dvou trestech Vitáska pak Bílí Tygři odolali, ale při vyloučení za špatné střídání 44 vteřin před pauzou inkasovali. Rolinkovi střela nevyšla, i když mohl být rád, protože puk se dostal ke Kumstátovi, který dorážel do prázdné branky.

Na začátku druhého dějství hrál dvakrát v početní výhodě Liberec, ale Bakoš, Filippi ani Bulík své šance nevyužili. Mezitím musel být s krvavým zraněním v obličeji ošetřen sudí Pešina po nešťastném zásahu od Ďalogy. Na druhé straně měl po Rolinkově přihrávce šanci Kumstát a ve 35. minutě se ocitl zcela sám před Lašákem Hrbas, ale minul branku. Třetí přesilovku už Bílí Tygři zužitkovali.

Při Pilařově trestu usměrnil Bulíkovu přihrávku za Novotného Škoula. V závěru druhé části měl další šanci hostu v přečíslení Bakoš, ale sparťanský gólman jeho pokus chytil. Na druhé straně v přesilovce čtyři proti třem pálil Réway.

Liberec ubránil oslabení i po přestávce včetně krátkého dvojnásobného a začal mohl myslet na vyrovnání. Ve 48. minutě měl možnost Urban, ale Novotný ukryl jeho střelu v lapačce. Na druhé straně dvakrát prověřil Lašáka Přibyl. Zápletku přineslo vyloučení libereckého Jelínka.

Nejdříve totiž osamocený Vampola v oslabení vyrovnal, když dorazil svůj první pokus ze vzduchu a sudí si u videorozhodčího potvrdili, že nešlo o hru vysokou holí. Hosté se ale neradovali dlouho, protože Ďaloga se vzápětí trefil z pravého kruhu přesně k pravé tyči Lašákovy branky.

Půl minuty před koncem pojistil náskok Barinka, který při signalizované výhodě trefil prázdnou branku, když se po power play nestihl vrátit Lašák do branky. Snížil mohl ještě 18 sekund před koncem po Mikušově faulu Jelínek, ale trestné střílení neproměnil.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Klimek (Réway, Polášek), 20. Kumstát (Rolinek, Barinka), 54. Ďaloga (J. Mikuš, Přibyl), 60. Barinka - 39. Škoula (Bulík, Bartek), 54. Vampola (Šimek, Valský). Rozhodčí: Lacina, Pešina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5353.
Sparta Praha: F. Novotný - K. Pilař, Barinka, Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš, od 21. navíc Hrbas - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Klimek - Forman, Přibyl, Buchtele - Sabolič, Volek, Cingel. Trenéři: Jandač a Moták.
Liberec: Lašák - Škoula, D. Kajínek, Gřegořek, Šimek, Vitásek, Voráček, od 21. navíc Plutnar - Bartek, Vampola, Valský - Bulíř, Filippi, P. Jelínek - Bakoš, T. Urban, Bulík - Kica, J. Vlach. Trenéři: P. Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: