Hlavní obsah

Hokejistům Vítkovic skončilo volno, ale na led ještě nesmějí

OSTRAVA

Hokejisté týmu Vítkovice Steel se znovu sešli po třech týdnech dovolené, ale před pondělním nástupem na led musejí ještě protrpět tři dny nepopulární přípravy na suchu. Do začátku extraligy stihne semifinalista poslední sezóny i s tradičním startem na Tatranském poháru dvanáct přípravných utkání.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Ilustrační foto.

Článek

Ačkoliv se o místo v extraligovém kádru uchází osmadvacet mužů, kouč Vladimír Vůjtek se svým pobočníkem Milošem Holaněm dnes neměli k dispozici kompletní celek. "Čtyři kluci jsou na soustředění reprezentační dvacítky a sedmnáctky. Jinak jsme všichni, tedy včetně nových hráčů, kteří s námi ale trénují už od začátku přípravy," řekl ČTK Vůjtek.

Nováčky jsou ve Vítkovicích brankář Michal Mařík (Litvínov), obránce Petr Kuboš (Znojmo) a slovenští útočníci Lubomír Pištek (Pardubice) s Radovanem Kropáčem (České Budějovice), z hostování v norském Trondheimu se vrátil bek Petr Jurečka a dalšího zadáka Romana Poláka klub přemluvil k návratu ze zámořské juniorské soutěže v Kootenay Ice.

Odchodů je ještě více. Útočník Vladimír Vůjtek si vybral švýcarské Morges, Filip Turek se upsal Zvolenu, obránce Pavel Kumstát přešel do Košic a hostování ukončili Jan Peterek (Třinec) a Pavel Mojžíš (Znojmo). Angažmá hledají brankář Róbert Filc s obráncem Danielem Semanem. Zpět do NHL se navíc nejspíš vrátí Pavel Kubina, Václav Varaďa i Marek Malík, přestože ten nemá smlouvu.

"Kádr zůstane v současné podobě pravděpodobně až do začátku ligy. Ale může se stát, že někdo z hráčů NHL se v Americe nedohodne na smlouvě a pak bychom možná ještě uvažovali o nějakém posílení," přiznal Vůjtek.

První polovinu příštího týdne Vítkovičtí nestráví doma v ČEZ Aréně, ale v azylu na zimním stadionu v Porubě, kam je vyhnalo natáčení reklamy basketbalisty Tracyho McGradyho. "V průběhu týdne, možná ve středu, se přesuneme zpátky a hned další týden odjíždíme na soustředění do Popradu, kde sehrajeme i první zápasy," podotkl Vůjtek.

Program přípravných zápasů:
Úterý 2. srpna:Poprad - Vítkovice (17:00),
středa 3. srpna:Liptovský Mikuláš - Vítkovice (17:00),
pátek 5. srpna:Košice - Vítkovice (17:00),
pátek 12. srpna:Vítkovice - Skalica (17:00),
úterý 16. srpna:Sareza Ostrava - Vítkovice (17:00),
pátek 19. srpna:Vítkovice - Sareza Ostrava (17:00),
čtvrtek 25. srpna:Vítkovice - Košice (16:00, turnaj v Popradu),
pátek 26. srpna:Riga 2000 - Vítkovice (19:00, turnaj v Popradu),
sobota 27. srpna:turnaj v Popradu, o konečné umístění,
úterý 30. srpna:Polsko - Vítkovice (17:00),
pátek 2. září:Vítkovice - Havířov (17:00),
pondělí 5. září:GKS Tychy - Vítkovice (17:00).

Reklama

Související témata: