Hlavní obsah

Litvínovští hokejisté začali přípravu, na ledě byl i Šlégr

LITVÍNOV (Mostecko)

Dalším týmem, který v tomto týdnu zahájil závěrečnou část přípravy na nadcházející extraligový ročník, se stal Litvínov. Severočeši ve středu poprvé trénovali na ledě pod vedením nové trenérské dvojice Václav Sýkora, Petr Fiala a na Stadionu Ivana Hlinky nechyběl ani obránce Jiří Šlégr.

Článek

Vedení Chemopetrolu by Šlégra, jenž v Litvínově hrál v minulé sezoně díky výluce NHL, rádo udrželo i pro příští ročník extraligy. Stejně jako Martina Ručinského, který se ale s týmem nepřipravuje. "Soustředíme se na jednání s nimi a uděláme všechno pro to, abychom je získali," nechal se v minulých dnech slyšet generální manažer klubu Václav Hořejší.

Že v Litvínově bude hrát i nadále, připouští také sám Šlégr. Prioritou pro něj ale bude, zda dostane nabídku od některého z klubů v NHL. "Záleží ale také na tom, jaká bude. Podle toho se zařídím. Rád bych třeba znovu do Bostonu. Ale nikde není psáno, že se musím do NHL vrátit za každou cenu. V Litvínově jsem byl spokojený, a když zůstanu, nebudu zklamaný," uvedl úřadující mistr světa.

Oba hráče by v týmu rád viděl i kouč Sýkora, je si však vědom, že je to nepravděpodobné. Hlavně v případě Ručinského, který má podle dostupných informací nabídku z nejmenovaného klubu z NHL. "S Jirkou jsem se ale dnes bavil a říkal, že je to reálné," řekl Sýkora.

Všechny čekají náročné tréninky

V případě, že by oba hráči odešli do zámoří, požadoval by Sýkora další posílení týmu. "Byli bychom v těžké situaci a museli bychom shánět posily," přiznal Sýkora, kterému se dnes na tréninku hlásilo zhruba pětadvacet hráčů.

Mezi nimi byly i posily Tomáš Martinec, Adam Šaffer, Petr Punčochář či Michal Jeslínek. Ti by měli nahradit odcházející opory Jindřicha Kotrlu, Viktora Hübla a Vlastimila Kroupu. Až v pondělí se k týmu připojí momentálně zranění Vladimír Gýna a Lukáš Poživil.

Všechny hráče čekají náročné tréninky, o čemž se přesvědčili již dnes. Od pondělí se poté budou potit dvoufázové. První přípravný zápas sehrají Litvínovští v pátek 5. srpna na ledě pražské Slavie v Edenu. Před začátkem extraligy by poté měli absolvovat dvanáct utkání včetně turnaje ve švýcarském Luganu.

Reklama

Související témata: