Hlavní obsah

Padl první extraligový trenér. V Liberci odvolaného Hynka okamžitě nahradil Čada

Liberec

V hokejové extralize padl první trenér. Pavel Hynek se ve čtvrtek večer dozvěděl, že s okamžitou platností končí na střídačce libereckých Bílých Tygrů. Novým koučem desátého mužstva tabulky byl ihned jmenován Rostislav Čada.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Odvolaný liberecký trenér Pavel Hynek

Článek

Hynek, jenž ve 44 letech patřil mezi nejmladší trenéry v nejvyšší domácí soutěži, působil pod Ještědem od ledna 2013 a zažil tam i baráž o setrvání mezi elitou. V ní nakonec s mužstvem uspěl, rozpačitý vstup do letošní sezóny ve funkci už ale nepřečkal. „Vše má víc příčin, ale vedení klubu asi ke mně ztratilo důvěru," komentoval lakonicky svůj odchod.

Z vedení libereckého klubu nechtěl ve čtvrtek večer rošádu na střídačce nikdo komentovat. „Podrobnosti k trenérské změně uvedeme až v pátek, zatím jsme se omezili jen na oficiální oznámení o Hynkově odvolání a nástupu pana Čady na jeho místo," oznámil mluvčí klubu Martin Kadlec.

Šedesátiletý Čada tuto sezónu začínal v bratislavském Slovanu, odkud ale před dvěma týdny bez uvedení důvodů z vlastní vůle odešel. Liberecký tým má převzít už při pátečním tréninku a těžkou soutěžní premiéru prožít v neděli na ledě dosud neporaženého Litvínova.

Čada je rodákem z Brna, který vedle KHL a velmi úspěšných angažmá ve švýcarském Ambri-Piotta i Košicích už krátce působil jako trenér i v české extralize, před deseti lety v Plzni.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články