Hlavní obsah

Znojmo zahájilo přípravu na ledě bez Hamana a Trvaje

ZNOJMO

S polovinou nových hráčů, ale bez nemocných Radka Hamana a brankáře Jiřího Trvaje, zahájili ve čtvrtek po dovolené přípravu na ledě hokejisté Znojma. Na prvním tréninku před novou sezonou se objevili i všichni tři severští hráči Orlů, kterými jsou norský brankář Halvor Härstad-Evjen a dva švédští obránci Jonas Lennartsson a Fredrik Oduya, jenž je zatím ve Znojmě na měsíční zkoušku.

Článek

"Hamana trápí zánět nosních dutin a Trvaj má jen drobné zdravotní problémy. Za jeden až dva dny by měl být v pořádku," uvedl trenér Znojma Miloslav Hořava, který svým svěřencům připravil v tomto týdnu jen lehké tréninky na ledě. "Hráči si musí zvyknout na brusle, ostrá příprava na ledě dvakrát denně začne od pondělí," dodal Hořava.

Jedenáctý tým loňského ročníku extraligy se rozhodl po neúspěšné sezoně k radikálním změnám v kádru. Přišlo dvanáct nových hráčů, z nichž největší posilou je útočník Jiří Dopita z Pardubic. Vedle norského brankáře Evjena zamířil na jih Moravy i Trvaj z moskevského CSKA.

Vedle dvou švédských obránců jsou ve Znojmě novými tvářemi v defenzivě Jiří Heš (Dukla Trenčín), Richard Jareš (Liberec) a Marek Chvátal (Třinec/Vsetín). V útoku jsou dalšími nováčky v týmu Tomáš Chlubna (Tappara Tampere), Pavel Selingr (Vsetín), Lubomír Vaškovič (Kometa Brno) a Ondřej Tatarčík (Vítkovice).

Po minulé sezoně opustilo tým Orlů třináct hráčů

Po minulé sezoně opustilo tým Orlů třináct hráčů. Odešlo kompletní brankářské trio Martin Prusek, Petr Přikryl, Robert Slávik, obránci Václav Benák, Petr Kuboš, Aleš Křetínský, Milan Toman a útočníci Martin Ambruz, Miroslav Barus, Zdeněk Blatný, Tomáš Hradecký, Ivan Rachůnek a Marek Vorel. Znojmo udrželo údernou dvojici slovenských útočníků Peter Pucher, Marek Uram a v obraně zkušeného Radima Bičánka.

Trenér Hořava se neobává, že by výrazná hráčská obměna mohla poznamenat výkonnost týmu. "Naopak se na práci s novými hokejisty společně s asistentem Votrubou těšíme. Věříme, že se nám podaří zabudovat do sestavy i mladé hráče. Kostra týmu je takřka hotová," řekl Hořava. Vedení klubu už nepočítá s dalšími posilami, i když Hořava by se případnému dalšímu vylepšení kádru nebránil. "Pokud by se objevila nová a zajímavá možnost, tak proč ji nevyužít," tvrdí kouč.

V přípravě odehraje Znojmo osm zápasů. Vedle domácích extraligových klubů se utkají i 4. srpna v Přerově s ruským Voskresenskem a 18. srpna s olympijským týmem Itálie. Posledním soupeřem v přípravě bude Zlín, se kterým se Orli utkají i 9. září v úvodním kole extraligy.

Reklama

Související témata: