Hlavní obsah

Šlágr kola ovládla Sparta. Poslední Zlín nasázel Varům pět branek, Brno znovu prohrálo

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Sparty ovládli šlágr 10. kola Tipsport extraligy, když v přímém souboji o třetí místo zvítězili v Pardubicích 3:0. Z druhé výhry v sezóně se radoval Zlín. Úřadující mistr si poradil doma s Karlovými Vary 5:1, přesto nadále zůstává v tabulce poslední. V bitvě nováčků vyhrála Mladá Boleslav v Olomouci 4:1. Brno podlehlo doma třineckým Ocelářům 1:2. Slezané si upevnili vedoucí pozici, Kometa si naopak připsala už šestou porážku za sebou. Hradec Králové odčinil nedělní debakl z Třince, když zvítězil na ledě Slavie 5:1.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sparťanští útočníci Jan Buchtele (č. 47) a Miroslav Forman se radují z gólu na ledě Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Mezi třemi tyčemi Sparty se v Tipsport extralize poprvé od třetího kola objevil Slovák Rastislav Staňa a hned udržel čisté konto. Holešovický tým poslal do vedení bývalý pardubický forvard Buchtele. V polovině duelu navýšil náskok Klimek a do prázdné klece pojistil triumf Pražanů Přibyl. Východočeši vůbec poprvé v sezóně prohráli před svými fanoušky.

Zápas měl skvělou diváckou kulisu. Do ochozů zavítalo 9067 příznivců, což je rekordní návštěva letošního ročníku.

Mistr rozhodl už v první třetině

Mistr ze Zlína zadělal proti Karlovým Varům na tříbodový zisk již v úvodní dvacetiminutovce. Skóre otevřel v 9. minutě v přesilovce Marušák, o dvě minuty později přidal druhý gól Čajánek a za další dvě minuty zvýšil Balaštík už na 3:0.

Energie sice v prostřední části hry zkorigovala stav zásluhou Skuhravého, Berani ale žádný obrat nepřipustili. V závěrečné části pojistili výsledek Kotvan s Čajánkem. Svěřenci trenéra Vlacha jsou i přes druhé domácí vítězství v řadě stále ukotveni na samém dnu tabulky.

V souboji nováčků byla úspěšnější Mladá Boleslav. Na Hané se dvakrát trefil kapitán Výborný, po jedné brance vstřelili Pabiška a Musil. Čestný úspěch Olomouce zaznamenal Hrňa. Středočeši přerušili třízápasovou sérii porážek. Kohouti poprvé v sezóně doma nebodovali.

Mertl zářil na Slavii

Po bezbrankové první třetině zaskočil Hradec Králové domácí Slavii dvěma bleskovými údery v rozmezí 25. a 26. minuty. Nejprve skóroval Dej a o padesát vteřin později šokoval červenobílé v početní výhodě Mertl.

Klíčový okamžik nastal v závěru prostřední dvacetiminutovky. Valach totiž v přesilovce snížil, jenže uplynulo jen dvacet sekund a Mountfield měl dvougólový náskok zpět. Síť rozvlnil tentokrát Knotek. V závěrečné části hosté své vedení ještě zvýraznili, když se trefili Červený a podruhé v zápase Mertl. Posledně jmenovaný se stal ústřední postavou střetnutí, když si navíc připsal i jednu přihrávku.

Třinec veze tři body z Brna

Extraligové tabulce vévodí nadále hokejisté Třince, kteří si v pátek odvezli tři body z brněnského Ronda. Slezany nasměrovali k výhře Irgl s Adamským. Kanonýr Ton už stačil jen snížit na konečných 1:2. Oceláři zvítězili pošesté v řadě a jsou v čele soutěže. Druhý Litvínov na ně ztrácí tři body, má však dva zápasy k dobru.

Zápasy Vítkovic s Litvínovem a Liberce s Plzní jsou na programu v úterý 21. října.

Hokejová Tipsport extraliga, 10. kolo:
Zlín - Karlovy Vary 5:1
Branky: 11. a 59. Čajánek, 9. Marušák, 13. Balaštík, 47. Kotvan - 27. Skuhravý.
Olomouc - Mladá Boleslav 1:4
Branky: 25. Hrňa - 11. a 22. D. Výborný, 30. Pabiška, 54. Musil.
Brno - Třinec 1:2
Branky: 45. Ton - 7. Irgl, 39. Adamský.
Pardubice - Sparta 0:3
Branky: 13. Buchtele, 29. Klimek, 60. Přibyl.
Slavia - Hradec Králové 1:5
Branky: 35. Stránský - 26. a 52. Mertl, 25. Dej, 36. Knotek, 44. Červený.
Zápasy Vítkovic s Litvínovem a Liberce s Plzní se hrají v úterý 21. října.

Reklama

Související témata: