Hlavní obsah

Slavia - Hradec Králové 1:5Hradec na Slavii odčinil debakl z Třince, stínem výhry je však krvavé zranění Mikuše

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Dej 0 : 1
26. Mertl 0 : 2
35. Valach 1 : 2
36. Knotek 1 : 3
44. Červený 1 : 4
52. Mertl 1 : 5
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Hradce Králové odčinili nedělní šestigólový debakl z Třince a v utkání desátého kola Tipsport extraligy zvítězili na Slavii jednoznačně 5:1. Hrdinou duelu se stal centr první hostující formace Tomáš Mertl, jenž vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Stínem triumfu Východočechů je zranění jejich obránce Petera Mikuše. Pro toho duel skončil už v patnácté minutě, po faulu Micky ledovou plochu opouštěl zkrvavený a na nosítkách.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradečtí útočníci Rudolf Červený (vlevo) a Petr Beránek se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Východočechy přijela podpořit početná skupina jejich fanoušků, kteří hostům vytvořili v jinak prořídlém hledišti O2 areny takřka domácí prostředí. Po opatrné úvodní patnáctiminutovce, kdy za Slavii zahrozil Čermák a na druhé straně Dej, všem přítomným na stadiónu zatrnulo.

Po fauly Micky ramenem totiž zůstal na ledě ležet hostující Peter Mikuš se zkrvaveným obličejem. Spoluhráči hlasitým řvaním přivolali na led slávistického lékaře a následně záchranná služba přivezla i nosítka. Značně otřesený slovenský obránce při pokusu vstát vrávoral, když ale ledovou plochu na nosítkách opouštěl, zdviženým palcem fanouškům naznačil, že bude v pořádku.

Micka za svůj zákrok vyfasoval trest ve hře za napadení a Hradci se tak naskytla dlouhá pětiminutová přesilovka. V ní byla blízko gólu první útočná trojice Mertl, Kudrna, Šimánek, sudí ale i po poradě u videa potvrdili, že gólman Furch po závaru udržel puk před brankovou čárou.

Hradecká odpověď na snížení přišla za dvacet vteřin

Ve 25. minutě už se ale hosté dočkali. Mezi rozestoupenou obranu Slavie si nabruslil Dej a povedeným blafákem do bekhendu zakončil pod horní tyčku. A hned o padesát vteřin později přidal druhý zásah dorážkou v přesilovce Mertl. To pro Slavii byla hra v početní výhodě dlouho spíš za trest. Při jedné z nich navíc musela děkovat Furchovi, že zlikvidoval samostatný únik Knotka a nedovolil Hradci už tříbrankový náskok.

Ve 35. minutě už sešívaní s další přesilovkou naložili lépe. Valachovu střelu Kantor neudržel a puk se pomalu došoural do branky. Jenže radost ze snížení vydržela domácím jen dvacet vteřin - Knotek totiž nejenže Furchovi výtečně clonil, Slovákovo nahození navíc ještě pohotově tečoval a zvýšil na 3:1 pro hosty.

Hned na začátku třetího dějství mohl vrátit červenobílé na dostřel Vas, sám před Kantorem ale pálil jen do jeho vyrážečky. A Slavii to po chvíli mrzelo ještě víc, protože při signalizovaném trestu domácích našel Knotek Červeného, jenž trefil odkrytou klec a čtvrtým zásahem Hradec definitivně uklidnil. Na konečných 5:1 pro hosty pak v přesilovce upravil svým druhým zásahem Mertl.

10. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - Mountfield Hradec Králové 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 35. Valach (Klhůfek) - 25. Dej (Kudrna, Mertl), 25. Mertl (Šimánek, Vydarený), 36. T. Knotek (Slovák), 44. Červený (Knotek), 52. Mertl (Kudrna, Šimánek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6, navíc Micka (Slavia) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 3526.
Slavia: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Štich, Knot, Barák - Bednář, Vas, Poletín - Stránský, Klhůfek, Sklenář - M. Čermák, Weissmann, Micka - Babka, Andres, Tomek. Trenéři: Lubina a J. Beránek.
Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Pláněk, P. Mikuš, Dietz, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - P. Beránek, T. Knotek, Červený - Kopta, Nedvídek, Pospíšil. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama