Hlavní obsah

Drama na Slavii. Z hradeckého Mikuše crčela po faulu Micky krev, gólman Kantor se z toho roztřásl

Praha

Po nedělní ostudné porážce v Třinci si na Slavii spravili chuť, hokejistům Hradce Králové však výhru 5:1 zkalilo zranění Petera Mikuše. Slovenský obránce ze zápasu odstoupil v patnácté minutě po faulu Tomáše Micky zkrvavený a na nosítkách. „Musím se přiznat, že mi z toho bylo blbě. Když jsem viděl, jak z něj leje krev, úplně jsem se roztřásl,“ říkal tichým hlasem gólman Mountfieldu Pavel Kantor.

Foto: Profimedia.cz

Královéhradecký obránce Peter Mikuš v duelu se Spartou (ilustrační foto).

Článek

Vůbec to nebyl hezký pohled. Mikuš po Mickově zákroku zůstal ležet na ledové ploše a z obličeje mu teklo hodně krve. Vylekání spoluhráči ihned začali hulákat na lavičky, aby na pomoc přispěchali doktoři. Viditelně otřesený Mikuš pak při pokusu postavit se na vlastní nohy vrávoral a nakonec led opouštěl vleže na nosítkách. Fanoušky v O2 aréně alespoň stačil uklidnit zdviženým palcem na znamení, že by měl být v pořádku.

„Ale asi předtím byl i chvilku v bezvědomí, čemuž se vůbec nedivím. To bych byl taky, kdyby ze mě za takovou chvíli vyteklo tolik krve. Radši jsem se otočil a díval do publika. Když pak odjížděl, popřál jsem mu, ať dobře dopadne," ošíval se chvíli po zápase Kantor.

Podle prvních zpráv utrpěl Mikuš otřes mozku a zlomeninu nosu a byl ihned odvezen do nemocnice. V ní podle trenéra Mountfieldu Petera Draisaitla zůstane do soboty.

Kouč Hradce Draisaitl soptil

Micka za svůj faul vyfasoval trest ve hře za napadení a utkání pro něj rovněž předčasně skončilo. „Mrzí mě, jak to dopadlo. Nechtěl jsem ho zranit, nejsem zákeřný hráč. Přišlo mi, že jedeme proti sobě, Peter odehrál puk a já jsem potom do něj vlítnul. Bohužel to dopadlo takhle," litoval slávistický útočník.

„Nevím, jestli mě neviděl... Proběhlo to ve velké rychlosti. Nenapadlo mě, že by to mohlo takhle dopadnout. Nohy jsem ale měl na zemi, nevyskočil jsem ani ruce jsem nezvedl. Prostě jsem do toho šel čistě ramenem," pokračoval Micka, který se chtěl Mikušovi omluvit hned na stadiónu, kvůli jeho transportu do nemocnice to ale nestihl. „Zítra si určitě zjistím číslo a zavolám mu."

Kantor přiznával, že po Mikušově nuceném odstoupení měli hosté zvýšenou motivaci uspět. „V šatně jsme si řekli, že to vítězství je pro něj. O to víc jsme se museli semknout, abychom to zvládli i za něj. Ale je smůla, že nám vypadl už třetí elitní bek," připomíná brankář Mountfieldu zadáky Frühaufa s Jankem, kteří jsou rovněž na marodce.

V kouči Draisaitlovi pak na pozápasové tiskové konferenci bouchly saze. „Nejde teď o tenhle zákrok, protože jsem ho neviděl. Ale v extralize jsem už tři roky a některým frajerům tady vyloženě chybí respekt a úcta k soupeři. Kolik špinavých zákroků třeba na kolena jsem tady viděl.... Málokdo je schopný se postavit k tvrdé hře, všichni jsou pos..ní. Celkově jsou tady věci, na které se nedá koukat. Fakt hrozné. Fakt mě to s.re," zuřil Draisaitl.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články