Hlavní obsah

Hořká premiéra, posteskl si útočník Koreis po šesté porážce Komety v řadě

Čestmír FolkSport.czPrávo

Poprvé po návratu z rakouského Klagenfurtu měl útočník Jakub Koreis možnost předvést se před brněnským publikem, ale ani on nezabránil šesté porážce hokejistů Komety v řadě. Loňský finalista padl s extraligovým lídrem z Třince 1:2 a na začátku nové sezóny pořádně tápe.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Třinecký útočník Daniel Rákos před brněnským brankářem Markem Čiliakem v zápase 10. kola Tipsport extraligy.

Článek

„Byla to hořká premiéra. Hosté důsledně potrestali dvě naše chyby. Byli jsme ovšem výbornému Třinci naprosto vyrovnaným soupeřem. Herně jsme se výrazně zlepšili, aspoň to může být krok dopředu," hledal na utkání pozitiva zklamaný Koreis.

Věří ale, že Kometa už záhy nelichotivou sérii utne. „Když budeme takhle bojovat dál, štěstíčko se k nám opět otočí. Znovu se k nám zase začnou odrážet puky. Musíme si to ovšem tvrdě odpracovat," ví dobře.

Koreis nepochybuje, že se brněnské mužstvo zvedne. „Máme kvalitní tým, musíme ovšem nabrat sebevědomí. Sezóna je dlouhá, všechno můžeme ještě dohnat," je přesvědčený.

Varaďa: K vítězství nám pomohlo i štěstí

Také brněnský asistent Karel Beran souhlasí, že je Kometa na správné cestě. „Když budeme srdnatý výkon opakovat, body určitě přijdou. V neděli v Mladé Boleslavi to ovšem bude chtít vyvarovat se zbytečných faulů," plánoval Beran. Neopomněl poděkovat za vydatnou podporu fanouškům. „Kluci vnímají, že na nás nezanevřeli, i oni přispívají k tomu, abychom se ze složité situace co nejdřív dostali," cení si.

Slova chvály pro Kometu našel i třinecký asistent Václav Varaďa. „Po nepovedeném duelu v Lize mistrů ve Finsku jsme cestovali do Brna s respektem. Věděli jsme, že se Kometa nenachází v dobrém rozpoložení, avšak zároveň jsme tušili, že nás čeká těžké střetnutí. To se potvrdilo. Domácí nám nedali nic zadarmo a k vítězství nám pomohla i trocha štěstíčka," uznal Varaďa. „Když Brno v poslední třetině snížilo na 1:2, sahalo po bodu. Naštěstí jsme závěr zvládli," liboval si.

Důležitý vedoucí gól vytěžili Třinečtí ze situace, kdy střídající Irgl naskočil na led na opačném konci střídačky, než z něj odcházel spoluhráč. „To máme nacvičené, Irgl se díky tomu dostal do brejku a poradil si. Druhou branku jsme vstřelili zásluhou aktivní hry v oslabení," pochválil Varaďa svoje hráče.

Reklama

Související témata: