Hlavní obsah

Hokejisté Slavie absolvují přípravu v Edenu

PRAHA

Dalším celkem hokejové extraligy, který ve čtvrtek vstoupí do přípravy na ledě, bude pražská Slavia. V podvečer svěřenci kouče Vladimíra Růžičky vyjedou poprvé na led, hráči si však spíše ozkouší výzbroj a brusle. S ostrou přípravou začnou od pondělka v Edenu, kde bude hrát i domácí přátelské zápasy před startem soutěže. Do Sazka Areny se přesune až na extraligové zápasy.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Dnešek a pátek budou na to, aby si hráči ojeli brusle a vyfasovali výzbroj," řekl ČTK asistent slávistického trenéra Ondřej Weissmann. "Od pondělka začneme naostro. Budeme se připravovat na ledě a v posilovně," dodal Weissmann.

Koučům se budou hlásit i nové posily a největšími jsou Jaroslav Bednář z ruského Omsku a Tomáš Divíšek z Pardubic. Z hostování v Plzni se vrátil Radek Duda, z Karlových Varů Aleš Krátoška a z Jihlavy brankář Lukáš Hronek. Novou smlouvu se Slavií uzavřel Lukáš Havel, který dosud hostoval z Litvínova. Po působení v prvoligové Kadani se bude snažit proniknout do sestavy Ondřej Staněk a po návratu z Hradce Králové Roman Červenka. V přípravě je i Marek Kvapil, jenž působil v týmu Saginaw v zámořské juniorské OHL. V kádru jsou i mladíci Stanislav Hladiš, Jiří Drtina a Vladimír Sobotka.

V kádru již nebudou loňské posily z NHL Žigmund Pálffy a Jozef Stümpel, Jaroslav Špaček a pravděpodobně ani Josef Vašíček. Navíc odešel i zkušený Milan Antoš, jenž zamířil do Ústí nad Labem. Hostování z Karlových Varů skončilo Zdeňku Šmídovi, do Mladé Boleslavi zamířil Petr Jaroš a Petr Braniš, v Chomutově bude hrát Jakub Šulc. Na hostování do první ligy se chystá i gólman Lukáš Musil.

Řady Slavie definitivně opustil také brankář Roman Málek, který byl postupně zapůjčen do Plzně, ruského Magnitogorsku a Karlových Varů. Bývalá opora červenobílých přestoupila do Plzně. V týmu Vladimíra Růžičky nebude působit ani Patrik Martinec, který hostoval na konci sezony v Litvínově a nyní má namířeno do korejského klubu Anyang Halla.

Program přípravných zápasů:
Pátek 29. července:Slavia - České Budějovice (12:00),
úterý 2. srpna:České Budějovice - Slavia (17:00),
pátek 5. srpna:Slavia - Litvínov (11:30),
úterý 9. srpna:Karlovy Vary - Slavia (17:30),
úterý 16. srpna:Slavia - Kladno (18:00),
čtvrtek 18. srpna:Slavia - Chomutov (18:00),
úterý 23. srpna:Litvínov - Slavia (17:30),
pátek 26. srpna:Slavia - Beroun (11:00),
úterý 30. srpna:Slavia - Karlovy Vary (18:00),
pátek 2. září:Kladno - Slavia (11:30).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec