Hlavní obsah

Otřes mozku, zlomený nos a tržné rány. Mikuš byl z nemocnice propuštěn domů

Praha

Hokejový obránce Hradce Králové Peter Mikuš byl v sobotu odpoledne propuštěn z pražské nemocnice Na Bulovce do domácího ošetřování. Devětadvacetiletý zadák utrpěl v pátečním zápase na Slavii po faulu Tomáše Micky otřes mozku, zlomeninu nosu a několik tržných ran. Od hokeje si nyní Mikuš nějaký čas odpočine.

Foto: www.hc-slavia.cz

Přivolaní lékaři a záchranáři ošetřují zraněného hradecckého obránce Petera Mikuše.

Článek

K Mickově faulu ramenem do obličeje došlo v 15. minutě a Mikuš po něm zůstal ležet na ledě a z obličeje mu crčela krev. Po bleskové pomoci lékařů se pokoušel postavit na nohy, jelikož ale vrávoral, z ledu jej odnesli na nosítkách a následně zamířil do nemocnice Na Bulovce.

„Tam mu bylo provedeno CT vyšetření a rovněž jej prohlédl neurolog, který vyloučil další vážnější zranění. Lékaři mu narovnali nos a sešili tržné rány. Pro jistotu si jej ale v nemocnici nechali přes noc na pozorování," řekl Sport.cz generální manažer hokejového Mountfieldu Aleš Kmoníček.

„Jsme moc rádi, že následky nejsou tak katastrofální a v dané situaci se Peter cítí relativně dobře. Když jsem totiž viděl jeho bezvládné tělo, bylo mi ouvej. Tyhle zákroky totiž do hokeje nepatří," hněvá se Kmoníček na Micku, jenž za svůj zákrok obdržel trest ve hře.

Mikuše v neděli dopoledne ještě prohlédne klubový lékař a stanoví délku léčby. Ta by se měla pohybovat okolo dvou týdnů.

Reklama